Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο (11 π.μ.) και μεθαύριο (9 π.μ.) οι δικαστικοί υπάλληλοι των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, καθώς υποχρηματοδοτείται το κτίριο της οδού Ριανκούρ, με αποτέλεσμα μην μπορεί να συντηρηθεί και να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος των δικαστών, εργαζομένων, δικηγόρων, πολιτών, κ.λπ.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων αναφέρει:
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η πολιτική του να υποχρηματοδοτεί την Δικαιοσύνη, καθιστά την λειτουργία των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας προβληματική. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας για αποκατάσταση των βλαβών του κλιματισμού και των ανελκυστήρων στα κτήρια των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, αυτό σε ουδεμία ουσιαστική ενέργεια έχει προβεί, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους (δικαστές, υπαλλήλους και διαδίκους) να είναι επικίνδυνες - (εγκλεισμός χρηστών εντός του θαλάμου των ανελκυστήρων). Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι σε συνθήκες καύσωνα να εργάζονται σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 50ο βαθμούς Κελσίου. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του υπουργείου».
Παράλληλα, απαιτούν την άμεση αντικατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων και των ανελκυστήρων.
Τέλος, η Ένωση καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην είσοδο των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, αύριο Πέμπτη 11π.μ. και μεθαύριο, Παρασκευή 9 π.μ.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).