Μεγάλη έκταση καμένης γης άφησε πίσω της η φωτιά στην Πάρο που εκδηλώθηκε την Κυριακή και μέσα σε λίγες ώρες πήρε διαστάσεις. Αρχικά η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, αλλά στη συνέχεια σημειώθηκαν μεγάλες αναζωπυρώσεις, παρά το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση.
Από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, που εξασφάλισε το protothema.gr, φαίνεται πόσο έχει πληγεί η χλωρίδα του νησιού των Κυκλάδων.
Το βυζαντινό μονοπάτι πριν την καταστροφή... και μετά
Εικόνες από το τοπίο πριν και μετά την πυρκαγιά προκαλούν θλίψη.
Κλείσιμο
Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά στην Πάρο βρίσκεται σε ύφεση, ενώ δεν παρατηρούνται αναζωπυρώσεις. Επί τόπου επιχειρούν 101 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ενώ γίνονται και ρίψεις από αέρος από δύο ελικόπτερα.
Η φωτιά στο νησί τέθηκε σε ύφεση από τη Δευτέρα το βράδυ. Ξεκίνησε από την περιοχή Κώστος της Πάρου, την Κυριακή, και γρήγορα εξαπλώθηκε.
Έφτασε κοντά σε σπίτια, ωστόσο δεν τα απείλησε.
Σύμφωνα με τον χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για την Τετάρτη, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία 3, σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, περιοχές Αιτωλοακαρνανίας και Μαγνησίας, περιοχές Πελοποννήσου, νησιά Δωδεκανήσων, Κρήτη, Σάμο, Ικαρία, Χίο και Ψαρά.
Στο Vione Paros, υπό την διαχείρηση της SWOT Hospitality, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν μια πρόταση διαμονής που αποτυπώνει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νησιού.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς