Επίθεση με βιτριόλι: «Είναι λαοπλάνος και διχάζει τον κόσμο» - Τι λέει ο Μητροπολίτης Βεροίας για τον 37χρονο

Επίθεση με βιτριόλι: «Είναι λαοπλάνος και διχάζει τον κόσμο» - Τι λέει ο Μητροπολίτης Βεροίας για τον 37χρονο

Πώς περιγράφει την γνωριμία – Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε να δημιουργεί προβλήματα – «Ο δικηγόρος του θέλει να τον βγάλει τρελό [...] μετά την επίθεση φώναζε 'καλά τους έκανα'»

vitrioli-mitropolitis-684
Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Βέροιας, μίλησε για τη δράση του 37χρονου ιερέα ο οποίος καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο και πέταξε καυστικό υγρό σε βάρος 7 Μητροπολιτών. Όπως ο ίδιος λέει, ο 37χρονος είχε το χάρισμα να διχάζει τον κόσμο και να είναι λαοπλάνος ενώ ο δικηγόρος του θέλει να τον βγάλει τρελό.

«Αυτός είναι ένας κληρικός, ο οποίος χειροτονήθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στη Λιβύη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε δυο άλλες Μητροπόλεις της Πελοποννήσου. Πριν από τέσσερα χρόνια με πήρε τηλέφωνο ένας άγιος αδερφός και μου είπε ότι ένας κληρικός από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος είναι ορφανός από πατέρα και σας παρακαλώ πολύ να τον πάρετε. Τελικά, τον πήραμε αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να δημιουργεί προβλήματα μέχρι που ήρθε στα χέρια με τον ψάλτη του ναού. Στη συνέχεια ζήτησε να πάει στο Άγιο Όρος και με συμβολαιογραφική πράξη δεσμεύθηκε τα χρήματα του μισθού του να εισπράττονται από την Μητρόπολη προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη που είχε δημιουργήσει. Δεν τήρησε την υπόσχεση αυτή και έσπευδε να «τραβήξει» το μισθό του.

Μετά τον έστειλα σε ένα μικρό χωριό κοντά στην Αλεξάνδρεια, στο Καλοχώρι και εκεί συνέχισε να κάνει τα ίδια, δίχαζε τον κόσμο και το χειρότερο από όλα ήταν ότι η ασφάλεια, μας ειδοποίησε ότι ήταν μπλεγμένος. Συγκεντρώθηκαν στοιχεία και η υπόθεση προχώρησε στο συνοδικό δικαστήριο όπου τον καταδίκασε σε καθαίρεση. Και εκεί μπροστά στους αρχιερείς τους έβριζε. Τώρα ήταν το δευτεροβάθμιο, το οποίο άργησε λόγω του κορωνοϊού. Όταν άκουσε το αποτέλεσμα, είχε δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό μέσα σε μια τσάντα και ράντισε τους ανθρώπους. Δεν μετανόησε καθόλου. Είπε"καλά τους έκανα".

Επειδή γνωρίζαμε τον άσχημο χαρακτήρα του είχαμε ζητήσει να υπάρχει και αστυνομικός εκεί,όπως κι έτσι έγινε. Περίμενε στην πόρτα ο άνθρωπος και μόλις έγινε αυτό, άνοιξε την πόρτα ο γραμματέας, μπήκε μέσα ο αστυνομικός κι αυτός τον σταμάτησε και μάλιστα έκαψε και το χέρι του αστυνομικού με το καυστικό υγρό.

Ο δικηγόρος του θέλει να τον βγάλει τρελό. Αυτός λειτούργησε με τόση εγκληματική σύνεση. Είχε το χάρισμα να διχάζει τους ανθρώπους , είχε το χάρισμα να είναι λαοπλάνος . Τον πίστευαν οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι Εγώ του συνέστησα πολλά πράγματα με αγάπη και καλοσύνη για να τον πειθαρχήσω τον άνθρωπο. Είναι σε αργία τώρα τρία χρόνια».

Ειδήσεις σήμερα:

Αποτροπιασμός στην Εκκλησία: Επίθεση με βιτριόλι και βιασμοί προβληματίζουν τους ιεράρχες

Σύνοδος Κορυφής: Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δ - Περιορισμοί στα ταξίδια αν αυξηθούν τα κρούσματα


Συντάξεις: Πόσο θα αυξηθούν οι μελλοντικές επικουρικές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης