«Μήνυμα μετριοπάθειας από τον Μητσοτάκη πριν από τη συνάντηση» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Χουριέτ, λίγο πριν από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάνστις Βρυξέλλες.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο δίκτυο France24, σύμφωνα με τις οποίες: «Οι ελληνοτουρκικές διαφορές πρέπει να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο», αλλά την ίδια ώρα μιλάει για ελληνικούς «ισχυρισμούς» για τη χθεσινή παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού Σώματος, από την τουρκική Ακτοφυλακή.
«Μιλώντας στην τηλεόραση France24, ο Μητσοτάκης έδωσε μετριοπαθή μηνύματα για τουρκο-ελληνικές σχέσεις πριν από τη συνάντηση. Ωστόσο, παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις, το ελληνικό Λιμενικό Σώμα ισχυρίστηκε χθες ότι οι δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής «παρενόχλησαν» ελληνικό σκάφος» σημειώνει το δημοσίευμα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωσε πως μεγαλύτερη διαφορά απόψεων μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει στο θέμα του καθορισμού των ορίων δικαιοδοσίας στη θάλασσα, λέγοντας: «Δεν είναι μυστικό πως έχουμε μεγάλες διαφορές απόψεων. Αλλά θα ζήσουμε παράλληλα με την Τουρκία. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε να συζητούμε τις διαφορές μας με πολιτισμένο τρόπο χωρίς να καταφεύγουμε στην κλιμάκωση» σημειώνει η Χουριέτ.
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών