Θεσσαλονίκη: Νέες πορείες διαμαρτυρίας για την αστυνομική παρουσία έξω από το ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Νέες πορείες διαμαρτυρίας για την αστυνομική παρουσία έξω από το ΑΠΘ

Φοιτητές και αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν απόψε δύο πορείες διαμαρτυρίας - Αντιδρούν για την... περικύκλωση του ΑΠΘ και υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις να «στρατοπεδεύσουν» στο Πανεπιστήμιο

πορεια-φοιτητων-θεσσαλονικη
Κινητοποίηση φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ισχυρή αστυνομική παρουσία πέριξ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ξεκίνησαν πορεία από την Αγίας Σοφίας και αναμένεται να καταλήξει στα πανεπιστήμια. Όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, οι φοιτητές τονίζουν, δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις “να στρατοπεδεύσουν στο ΑΠΘ” καταγγέλλοντας “την επιχείρηση περικύκλωσης” που πραγματοποιήθηκε και χθες το απόγευμα.

Συγκέντρωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη - GRTimes.gr


“Με αφορμή ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, η κυβέρνηση ύπουλα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρουσία των δυνάμεων καταστολής μέσα στο πανεπιστημιακό χώρο”, επισημαίνουν, προσθέτοντας πως “με πρόσχημα πλέον την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές που απέρριψαν όλο αυτό το διάστημα κάθε πρόταση των φοιτητικών συλλόγων για επιστροφή στις σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για διασφάλιση των μέτρων υγιεινής στις φοιτητικές εστίες κλπ., προχωρά στην εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη”.

Πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη - GRTimes.gr


Τα μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων τονίζουν πως θα υπερασπιστούν στην πράξη το άσυλο και θα διασφαλίσουν πως το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στις ανάγκες τους και “όχι στις δυνάμεις καταστολής και στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης”. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για το έγγραφο το οποίο έγινε γνωστό και αναγράφει πως το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου της Γενικής αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ζητά εγγράφως από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ βάσει των τελευταίων φοιτητικών εκλογών.

Πορεία Θεσσαλονίκη - GRTimes.gr
Κλείσιμο


Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάσος Παπαδόπουλος, από το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Νομικής:

Διαμαρτυρία φοιτητών - Δήλωση Τάσος Παπαδόπουλος - GRTimes.gr



Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

"Σε παλιές σκοτεινές εποχές φακελώματος και πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων μας γυρίζει η επιτελική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, επικαλούμενος έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου προς τον πρύτανη του ΑΠΘ.

"Εγγραφο σύμφωνα με το οποίο ζητούνται τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων στο ΑΠΘ. Και αντί ο κ. πρύτανης να το επιστρέψει ως απαράδεκτο, το απέστειλε με τη σειρά του στον κοσμήτορα και τους προέδρους των τμημάτων, συναινώντας με αυτόν τον τρόπο στο φακέλωμα των φοιτητών", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: "Πρόκειται για μια πράξη από την αρχή ως το τέλος απαράδεκτη η ευθύνη για την οποία βαρύνει εκτός από τον πρύτανη και την ΕΛΑΣ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά τον πρωθυπουργό".

Πορεία μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Τα άτομα που συμμετέχουν στην πορεία, είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ.

Η πορεία κατευθύνεται επί της οδού Εγνατίας προς δυτικά της πόλης. Τα άτομα κατευθύνθηκαν προς το Α.Τ. Λευκού Πύργου, έκαναν στάση, φώναξαν συνθήματα και συνέχισαν την πορεία τους στην Εγνατία προς δυτικά.

Πορεία αντιεξουσιαστων στη Θεσσαλονίκη - GRTimes.gr



Πηγή: GRTimes.gr - ΑΠΕ ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

«Σκέφτομαι μόνο τη νίκη, δεν μου άρεσει να χάνω» - Όταν η Μαρία Σάκκαρη είχε μιλήσει στον Δημήτρη Δανίκα

ΗΠΑ: Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη πλήρωσαν «ψίχουλα» σε φόρους

Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Αττικής: Καταργείται η απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων από 15 Ιουνίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης