Στα Χανιά η Γιάννα Αγγελοπούλου: Εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης στην Κρήτη

Στα Χανιά η Γιάννα Αγγελοπούλου: Εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης στην Κρήτη

Εγκαίνια έκθεσης για την Επανάσταση 1821 στο Ενετικό Λιμάνι: Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη αναφερόμενη στην υπαίθρια έκθεση την χαρακτήρισε πολύ σημαντική - Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις την Κυριακή 6 Ιουνίου

AGGELOPOULOU-XANIA
Παρουσία της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής στο παλιό λιμάνι της πόλης των Χανίων η υπαίθρια έκθεση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης στην Κρήτη.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»,κομψή όπως πάντα, απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ) / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (ΙΜΚ).

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον Πρόεδρο της ΕΚΙΜ, Καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινό.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με χορηγό την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης Α.Ε. και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού και θα περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις της Κρήτης.

Στον χαιρετισμό της η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η παρουσία μου εδώ, θέλει να επικυρώσει μια νέα εικόνα που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας με αφορμή αυτή τη συμβολική χρονιά για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη τόνισε δε, «ότι σήμερα η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο κράτος», ενώ «επισήμανε ότι η οργάνωση των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση έφερε στην ''επιφάνεια'' τη διάθεση για συνεργασίες, για συστράτευση, και για σύμπραξη», και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «όταν αυτό συμβαίνει στη χώρα μας, σημαίνει κάτι καλό. Όταν υπήρξαν αυτές οι συνθήκες η Ελλάδα πήγε μπροστά. Πήγε μπροστά, πήγε καλά, έως μεγαλούργησε».

Κλείσιμο
Αναφερόμενη στην υπαίθρια έκθεση την χαρακτήρισε πολύ σημαντική, καθώς όπως είπε, «βγάζει στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας, όπως συμβαίνει και με άλλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα».
Aggelopoulou-kriti-epanastasi



GIANA


AGGELOPOULOUKRITI




Στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής δήλωσε ότι «μέσα από την έκθεση γινόμαστε κοινωνοί των ιστορικών γεγονότων στην Κρήτη κατά το 1821», ενώ ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε, μεταξύ άλλων,  ότι «μέσα από την έκθεση "περπατάμε" την ιστορία 200 χρόνων».

Την έκθεση παρουσίασε ο πρόεδρος της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξης Καλοκαιρινός κάνοντας αναφορές σε ιστορικά στοιχεία της περιόδου της επανάστασης του 1821 και τονίζοντας ότι «με συμπράξεις και συνέργεια το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης "βγήκε" από το Μουσείο στο δρόμο και συναντά τον κόσμο κάτι που είναι πολύ σημαντικό». Χαρακτήρισε την έκθεση ως «ανοικτό πέρασμα μέσα στην πόλη».


Δείτε σε βίντεο του  τοπικού μέσου zarpanews.gr ένα μικρό απόσπασμα από τιην ομιλία της Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη  στο  παλιό λιμάνι της πόλης των Χανίων

Εγκαίνια έκθεσης για την Επανάσταση 1821 στο Ενετικό Λιμάνι με την παρουσία της Γιάννας Αγγελοπούλου


Ειδήσεις σήμερα: 

Ζεφύρι: Ομοβροντία πυροβολισμών σε γάμο Ρομά στην επέτειο της δολοφονίας του μικρού Μάριου

Βόλος: Συγκλονίζει ο ντελιβεράς για τον 68χρονο - «Είχα μέρες να μάθω νέα του και ανησύχησα»

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η κατάθεση του 32χρονου πιλότου - Τι είπε για τη δραματική νύχτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης