Επιστολή Αγγελή σε Τσιάρα: «Πολιτική και κομματική η δίωξη σε βάρος μου γιατί απέτρεψα το σχέδιο Ρασπούτιν»

Επιστολή Αγγελή σε Τσιάρα: «Πολιτική και κομματική η δίωξη σε βάρος μου γιατί απέτρεψα το σχέδιο Ρασπούτιν»

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε ακρόαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, πριν ληφθεί απόφαση για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του

aggelis
Η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε από τον τότε υπουργό Μιχάλη Καλογήρου, κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή είναι πολιτική και κομματική, επισημαίνει ο τελευταίος σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, με την οποία ζητεί ακρόαση πριν ληφθεί απόφαση για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του, για δήθεν αναξιοπρεπή συμπεριφορά, όπως προτείνει ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Μιχάλης Πικραμένος που διεξήγαγε την πειθαρχική έρευνα.

Ο κ. Αγγελής επισημαίνει ότι ο κ. Πικραμένος, προτείνει την πειθαρχική δίωξη του όχι επειδή κατά την άσκηση των καθηκόντων εποπτείας της τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που χειριζόταν την υπόθεση της Novartis, υπέπεσε σε παραλείψεις ή αλλά αδικήματα, αλλά γιατί «άσκησα περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο εποπτεία» και καθ΄ «υπέρβαση των ορίων ελέγχου», έτσι ώστε να αποτραπεί η ολοκλήρωση του «σχεδίου Ρασπούτιν», του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που ήταν «η άσκηση ποινικής δίωξης χωρίς ενδείξεις κατά πολιτικών προσώπων και από εκεί και πέρα θα τα βρει ο ανακριτής...».

Κατ' αρχάς, ο κ. Αγγελής, υπογραμμίζει ότι ενώ από τις δικές του αναφορές και ενέργειες ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση για τη σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της επίμαχης φαρμακοβιομηχανίας, τώρα βρίσκεται στο σημείο να ζητείται η πειθαρχική του δίωξη και «η ζωή του τόσο η προσωπική όσο και η επαγγελματική να έχει μετατραπεί σε μια ανυπόφορη και διαρκή κόλαση».

Όλες οι ενέργειες του κατέτεινα στο να αποτραπεί «στην από εμένα τότε εποπτευομένη (κα Τουλουπάκη) να ολοκληρώσει το ήδη σε εξέλιξη ευρισκόμενο (κατά τον χρόνο της εποπτείας μου) παράνομο σχέδιό της, για το οποίο και ήδη έχει ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239 Π.Κ.), πράξη που φέρεται ότι έχει τελέσει τον μήνα Φεβρουάριο του 2018, με την διαβίβαση της δικογραφίας εναντίον δέκα πολιτικών προσώπων – αντιπάλων του τότε κυβερνόντος κόμματος, προς την Βουλή των Ελλήνων».

Πρόταση πειθαρχικής δίωξης

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην επιστολή του προς τον κ. Τσιάρα ζητεί κατ΄ άρθρο 20 του Συντάγματος, ακρόαση πριν ληφθεί απόφαση για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του, με βάση το πόρισμα του κ. Πικραμένου, το οποίο, όπως αναφέρει στην επιστολή του, καταλήγει στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που προσβάλλει το κύρος της Δικαιοσύνης, λόγω "υπέρβασης των ορίων ελέγχου", που επέδειξα κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας μου».

Κάνοντας αναδρομή των γεγονότων ο κ. Αγγελής σημειώνει ότι η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε από τον κ. Καλογήρου, σε βάρος του είναι πολιτική και κομματική.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι παραγγελίες αυτές δόθηκαν (από τον προκάτοχό Σας) ελάχιστο χρόνο πριν την διενέργεια των Εθνικών - Βουλευτικών εκλογών της 7-7-2019 για λόγους αποκλειστικώς πολιτικούς και κομματικούς και ειδικότερα για να «ελαφρύνει» τις κατηγορίες που αποδίδονταν (τότε) και εξακολουθούν να αποδίδονται (ακόμα και σήμερα) στο κόμμα του και εμμέσως στον ίδιο, σχετικά με την προσπάθεια να καταστούν ποινικώς υπεύθυνα, δέκα πολιτικά πρόσωπα (εκ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί), πολιτικοί αντίπαλοι του τότε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ).

Χαρακτηριστικό της εμφανέστατης διάστασης του κομματικού χαρακτήρα της εναντίον μου παραγγελίας για πειθαρχική έρευνα, αποτελεί το γεγονός ότι, και οι τρεις παραγγελίες δόθηκαν «εντός κλίματος έντονης κομματικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση Novartis και εντός έντονης προεκλογικής περιόδου.

Ειδικότερα δε, η τρίτη εναντίον μου παραγγελία, δόθηκε την 4-7-2019, ήτοι δυο ημέρες πριν από την οριστική αποχώρηση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου από το υπουργείο (αριθμός πρωτ. Ε -75 -04/07/2019 προς το ΣΤΕ) και μάλιστα για το «ιδιαίτερα ατιμωτικό αδίκημα μου», που συνίσταται στο ότι, διαφώνησα με τη νομική άποψη συγκεκριμένης γραμματέως της Εισαγγελίας Α.Π., ως προς το εάν δύο έγγραφα (που αφορούσαν δημόσια διαδικασία) θα έπρεπε να «περάσουν» στο κοινό ή στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο”.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του προς τον κ. Τσιάρα ο κ. Αγγελή, αναφέρει ότι το πόρισμα του κ. Πικραμένου “...προτείνει προς Εσάς την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον μου, για δήθεν αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που προσβάλλει το κύρος της Δικαιοσύνης, λόγω «υπέρβασης των ορίων ελέγχου», που επέδειξα κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας μου (από 5-10-2018 μέχρι και 7-1-2019), οπότε και παραιτήθηκα.

Με απλά λόγια, Σας προτείνει να ασκήσετε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου, όχι γιατί έκανα κάτι λιγότερο ή παρέλειψα να κάνω κάτι κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, αλλά γιατί «άσκησα περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο εποπτεία», που υπερβαίνει το «νομικό μέτρο», που καθορίζει η έκθεση (σε αντίθεση με την μέχρι τότε νομολογία και πρακτική), κατά το υποκειμενικό βέβαια κριτήριο του υπογράφοντος αυτήν...

Η διαφορετική αυτή «αντίληψη των «νομικών ορίων» της εποπτείας που υποστηρίζει η επίδικη «Έκθεση του ΣτΕ», ότι έπρεπε να είχα ακολουθήσει, οδηγεί σε εσφαλμένα, παράδοξα και ανεδαφικά συμπεράσματα, όπως π.χ. ότι «λόγω της εσφαλμένης (κατά το υποκειμενικό κριτήριο του συντάκτη της έκθεσης) αντίληψης του εποπτικού μου ρόλου», επέδειξα αναξιοπρεπή υπηρεσιακή συμπεριφορά και παρενέβην στην κρίση της κας Τουλουπάκη, με το να μην της επιτρέψω να ολοκληρώσει το «σχέδιο Ρασπούτιν», που ήταν «να ασκήσει ποινική δίωξη χωρίς ενδείξεις κατά πολιτικών προσώπων και από εκεί και πέρα θα τα βρει ο ανακριτής...

Οι εμπλεκόμενοι στην όλη υπόθεση (π.χ. κατηγορούμενοι, οι έχοντες πολιτικό και κομματικό συμφέρον προς διάψευση των διαπιστωθέντων από εμένα, κ.λπ.) προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιστρέψουν την πραγματική κατάσταση σε βάρος μου, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και υποστηρίζοντας ότι δήθεν, όλα όσα κατήγγειλα στα πλαίσια της ευόρκου ενασκήσεως των καθηκόντων μου, «έγιναν στην φαντασία μου και μόνο». Τούτο δε προσπαθούν να επιτύχουν με ψευδείς αναφορές και καταγγελίες εναντίον μου».

Ειδήσεις σήμερα: 
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σαν να καθάρισαν το σπίτι με χλωρίνη» λέει η Αστυνομία

Θέμης Αδαμαντίδης: Τι λέει για την τρίτη σύλληψή του σε χαρτοπαικτική λέσχη

Πρωτοφανές μπλακ άουτ μίας ώρας στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης