Και το νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» απέκτησε ρομπότ απολύμανσης

Και το νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» απέκτησε ρομπότ απολύμανσης

Είναι ένα από τα 200 ειδικά ρομπότ που έρχονται στην Ελλάδα με 100% ευρωπαϊκή χρηματόδοτηση

robotmain
Ένα ακόμη ρομπότ απολύμανσης, με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, παραδόθηκε σε ελληνικό νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» απέκτησε ένα από 200 ρομπότ που προμηθεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη των νοσοκομείων των κρατών-μελών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι πιστώσεις, ύψους 12 εκατ. ευρώ, προήλθαν από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης (ESI) που βασίζεται στην αρχή της αλληλεγγύης και συνενώνει πόρους και στρατηγικές.

Η «Ελπίδα», όπως η «Βιολέττα» στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ο «Τάλως» στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», κατασκευάστηκε στη Δανία και έχει τη δυνατότητα να απολυμαίνει ένα θάλαμο ασθενών σε 10 λεπτά, μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας (UV). Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την αποτελεσματική απολύμανση από παθογόνα βακτήρια και ιούς, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2, χωρίς τη χρήση τοξικών χημικών απολυμαντικών, προσφέροντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους ασθενείς και το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου.



Κατά την επίδειξη των δυνατοτήτων του ρομπότ και την εκπαίδευση του προσωπικού από εξειδικευμένους τεχνικούς, πραγματοποιήθηκε χαρτογράφηση των χώρων, έτσι ώστε η «Ελπίδα» να αναγνωρίζει το περιβάλλον, να ελέγχει την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και να «εργάζεται» αυτόνομα, αμέσως μόλις δεχτεί (μέσω tablet) την εντολή του χειριστή. Μόλις ολοκληρώσει την απολύμανση, ρωτά τον χειριστή εάν επιθυμεί να συνεχίσει σε άλλο χώρο ή να επιστρέψει στη βάση της (σημείο στάθμευσης/φόρτισης).

Η Διοίκηση και το προσωπικό έδωσαν το όνομα «Ελπίδα» στο ρομπότ, συνδέοντάς το με την επωνυμία του νοσοκομείου, που αντανακλά την εμπιστοσύνη στη θέληση και στις δυνάμεις τους να προσφέρουν ασφαλή και ποιοτική φροντίδα υγείας.

Η προσωρινή Διοικήτρια κυρία Φωτεινή Θειακού και ο Πρόεδρος ΔΣ καθηγητής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες στους Γ. Οικονομοπούλου (υπεύθυνη Γραφείου Ποιότητας) και Ιω. Κοτσαρίδη (πρώην Διοικητή), που συνέβαλλαν ουσιαστικά στην επιτυχία αυτή του Νοσοκομείου.


Ειδήσεις σήμερα: 

Φοιτήτριες των ΜΜΕ καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση - «Ζητούσε φωτογραφίες για να μας περάσει στο μάθημα»

Κρήτη: Πού εντοπίστηκαν τα τρία κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη - «Αγώνας δρόμου» για την ιχνηλάτηση

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε ο 8χρονος Βασίλης - Τον είχε αρπάξει η μητέρα του από το σχολείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης