Ανεστάλη η απεργία των ναυτικών - Αναχώρησαν με τρεις ώρες καθυστέρηση τα πλοία

Ανεστάλη η απεργία των ναυτικών - Αναχώρησαν με τρεις ώρες καθυστέρηση τα πλοία

Ενώ η απεργία της ΠΕΝΕΝ είχε κηρυχθεί παράνομη,  οι απεργοί ναυτικοί δεν άφηναν τα πλοία να φύγουν - Ταλαιπωρία για ταξιδιώτες που περίμεναν για ώρα έξω από τα πλοία

limani_apergia_kosmos_art
Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν  το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με αρκετό κόσμο να βρίσκεται για ώρες εγκλωβισμένος, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις και αρκετή ώρα, όπου οι επιβάτες περίμεναν στο λιμάνι, η  ΠΕΝΕΝ αποφάσισε να σταματήσει την απεργία και οι επιβάτες να μπουν στα πλοία και να ταξιδέψουν κανονικά για τον προορισμό τους. 

Ενώ τα υπόλοιπα σωματεία ναυτικών μετά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης είχαν αποφασίσει να μεταθέσουν τις κινητοποιήσεις για τις 10 Ιουνίου, η ΠΕΝΕΝ επέμεινε και απέκλεισε από νωρίς το πρωί την είσοδο των πλοίων.  

Δεν έλειψε μάλιστα και η ένταση ανάμεσα σε απεργούς και ταξιδιώτες που αιφνιδιάστηκαν φτάνοντας στο λιμάνι.

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά 

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά 3/6/2021


Κλείσιμο
Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά 3/6/2021

Λιμάνι Πειραιά απεργία 3/6/2021

 Στα βίντεο και στις φωτογραφίες φαίνονται οι συγκεντρωμένοι επιβάτες που βρίσκονται έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star Delos» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα - Πάρο - Νάξο. 

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει: «Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν».
peiraias_apergia

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.
limani_peiraias
limani_peiraias2
limani_peiraias7
limani_peiraias6
limani_peiraias4
limani_peiraias3


Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν:

«Συμμετέχουμε στην απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 10 Ιούνη από 00:01 έως 24:00.

Καταγγέλλουμε τη προκλητική μέθοδο τρομοκράτησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των ναυτεργατικών σωματείων που είχαν εξαγγείλει απεργία στις 3 Ιούνη. Αυτές τις προκλήσεις των εφοπλιστών οι ναυτεργάτες τις έχουν ακυρώσει με τον αγώνα τους στους καταπέλτες των πλοίων και με την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα, η τρομοκρατία δεν θα περάσει», αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 έως τις 24:00 της 10ης Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στις 10:00».


Ειδήσεις σήμερα 

Νίκος Καρανίκας: Είμαι ο «σκάουτερ» του Αλέξη Τσίπρα, εγώ τον ανακάλυψα!

Τραγωδία στα Μάλγαρα: Θρήνος στην τοπική κοινωνία από τον θάνατο του μόλις 18μηνων βρέφους

Καιρός: Γενικά αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας - Δείτε πού θα βρέξει το απόγευμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης