Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε, δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας η χώρα αναμένεται να προμηθευτεί 70.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τη Βουλγαρία (50.000 δόσεις) και από την Ελλάδα (20.000 δόσεις).
Ο Βένκο Φίλιπτσε ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα τα εμβόλια αυτά θα είναι της AstraZeneca. Το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται στη Βόρεια Μακεδονία μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών.
Μόνο το 4% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, μέχρι τώρα 315.781 πολίτες της χώρας έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 81.273 πολίτες τη δεύτερη δόση, ήτοι ποσοστό μόλις 4% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση. Ο λόγος για το μικρό αυτό ποσοστό οφείλεται στην καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στην έλλειψη εμβολίων στη χώρα.
Επιθυμία να εμβολιαστούν έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνολικά 431.770 πολίτες της χώρας.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.
Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εξειδικεύονται στην παροχή μαθημάτων και φροντιστηριακής υποστήριξης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, διά ζώσης και εξ αποστάσεως.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.