Νέες κλειστές δομές μεταναστών σε Λέσβο και Χίο: Πού θα κατασκευαστούν - Κλείνουν τα ΚΥΤ σε Μαυροβούνι και ΒΙΑΛ

Νέες κλειστές δομές μεταναστών σε Λέσβο και Χίο: Πού θα κατασκευαστούν - Κλείνουν τα ΚΥΤ σε Μαυροβούνι και ΒΙΑΛ

Διαγωνισμός προϋπολογισμού 142 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου - Ο χρόνος υλοποίησης των εργασιών ανέρχεται σε 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

VIal-metanastes-68
Νέες Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές σε Λέσβο και Χίο δρομολογεί να κατασκευάσει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με παράλληλη αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Φυλακίου.

Αναλυτικότερα, η νέα ΚΕΔ Λέσβου θα κατασκευαστεί στη θέση Πλάτη (Βάστρια) του Δήμου Μυτιλήνης, σε έκταση περίπου 240 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό 76 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η νέα ΚΕΔ Χίου θα κατασκευαστεί στη θέση Άκρα Παχύ (Θόλος) του Δήμου Χίου, σε έκταση περίπου 141 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Φυλακίου θα υλοποιηθεί σε έκταση 33 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό περίπου 18 εκατ. ευρώ. πλέον ΦΠΑ.

Ο διαγωνισμός υλοποιείται βάσει του αρ. 29 του ν. 4412/2016, έχει προϋπολογισμό 142 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ και, είναι ανοιχτός για υποβολή προτάσεων σε κάθε ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα - εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης - για υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Οι εργασίες αναβάθμισης στο Φυλάκιο χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφαλείας, ενώ τα έργα σε Λέσβο και Χίο απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Στήριξης, με 100% χρηματοδότηση. Ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης των εργασιών ανέρχεται σε 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Κλείσιμο
Με τα έργα αυτά ολοκληρώνεται η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υποδοχής. Εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο -ακολουθώντας τις Κατευθυντήριες γραμμές της EASO για τις συνθήκες υποδοχής (EASO Standards), και ασφάλειας για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς και περιορίζονται σημαντικά οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, εντός του Γ΄ τριμήνου του 2021 αναμένεται η ολοκλήρωση της κατασκευής των δομών σε Σάμο, Κω & Λέρο και το κλείσιμο των υφιστάμενων δομών στο Βαθύ Σάμου & στη Λέρο.

Ειδήσεις σήμερα: 
Το τσιγάρο σκότωσε 8.000.000 ανθρώπους το 2019, αλλά οι καπνιστές... αγγίζουν επίπεδα-ρεκόρ!

Σε σταθερό ρυθμό αποσυμπίεσης το ΕΣΥ: Μειώνονται διασωληνωμένοι και εισαγωγές

Συντάξεις Ιουνίου: Σε εξέλιξη οι πληρωμές - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης