Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι σήμερα στα βόρεια, ζέστη στην υπόλοιπη χώρα - Οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι σήμερα στα βόρεια, ζέστη στην υπόλοιπη χώρα - Οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Ισχυρές καταιγίδες το απόγευμα στα βόρεια, προσοχή σε χαλαζοπτώσεις-κεραυνούς, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα  - Υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία, βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη - Πολυ καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο, έντονη αστάθεια Δευτέρα και Τρίτη, βροχές και στην Αττική

kairosvroxi
Ο καιρός σήμερα  αναμένεται να έχει δύο «πρόσωπα», καθώς αλλάζει απότομα και φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως βροχές, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και χαλάζι στα βόρεια, με την υπόλοιπη χώρα να... απολαμβάνει υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια. 

Ανάσα... δροσιάς θα έχουμε σήμερα Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να πέφτει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στη Μακεδονία.

Τα έντονα φαινόμενα θα εμφανιστούν στη βόρεια Ελλάδα και μπορεί να φτάσουν μέχρι τη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, η Πέμπτη θα ξεκινήσει πάρα πολύ καλά με λιακάδα, σχεδόν παντού σε όλη την  Ελλάδα. Όσο...βαδίζουμε στις μεσημεριανές ώρες θα εμφανιστεί μία αστάθεια του καιρού στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στη Μακεδονία, στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Εκεί θα εμφανιστούν μπόρες και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα, ως το τέλος της ημέρας.
kairospempti-meteo


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Κλείσιμο
-Αστάθεια στα βόρεια και λίγες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές

θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

-Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ


Ειδικότερα, την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα βόρεια θα αυξηθούν και στη Μακεδονία από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές  και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, αλλά παρόλα αυτά θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 30 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 βαθμούς Κελσίου.


Οι θερμοκρασίες για το Σαββατοκύριακο
kairossavvato-thermokrasies

kairoskiriaki-kairos-thermokrasies
ΣΑΒΒΑΤΟ 29-05-2021
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30-05-2021
Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες όποτε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31-05-2021
Στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.
kairosemy-kairosdeutera-vroxesathina


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα μετά τα 5 περιστατικά θρομβώσεων

Εξαφανίστηκε η «Δήμητρα» της Λέσβου - Η ιστορία της που έγινε γνωστή χάρη στο προσφυγικό


Εμβόλια AstraZeneca - Johnson & Johnson: Γερμανικό εργαστήριο υποστηρίζει ότι έλυσε το μυστήριο με τις θρομβώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης