Στο πλαίσιο του ευρύτερου πλέγματος διεθνών δραστηριοτήτων με φίλες και σύμμαχες χώρες που έχει σχεδιάσει, συντονίζει και διεξάγει το ΓΕΕΘΑ, ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ με την επωνυμία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21» που έλαβε χώρα στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Πετροχωρίου Ξάνθηςμε τη συνεργασία χιλιάδων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδαςκαι ΗΠΑ.
Η ανωτέρω άσκηση έλαβε χώρα από την Δευτέρα 17 έως την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, με συμμετοχή από Ελληνικής πλευράς, τμημάτων της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (Ε/Π OH-58 KIOWA WARRIOR, EE/Π ΑΗ-64D, Ε/Π CH-47D, E/Π UH-1H), από Αμερικανικής πλευράς τμήματα της 53 Infantry Brigade Combat Team (IBCT) επιπέδου τάγματος με τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) της Εθνοφρουράς των Πολιτειών Φλόριντα και Αλαμπάμα των ΗΠΑ, καθώς και προσωπικό της 104 Logistics Brigade του Στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου (Περιοχή Λιμένος Αλεξανδρούπολης).
Δείτε το βίντεο:
«Μια ισχυρότερη και πιο ασφαλής Ελλάδα είναι κρίσιμης σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και ανυπομονούμε να φέρουμε τη συμμαχία μας στο επόμενο επίπεδο, υπό τη διοίκηση Μπάιντεν – Χάρις, και να προωθήσουμε την ασφάλεια στην κρίσιμη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.