“Τα πράγματα εξελίσσονται καλά εκτός από χθες που καταγράφηκε μια μικρή έξαρση στο δείκτη θετικότητας. Όλες τις προηγούμενες μέρες έβαινε μειούμενος” δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.
Όπως εξήγησε ήταν αποτέλεσμα της Κυριακής καθώς ελέχθηκαν μόνο αυτοί που είχαν συμπτώματα και ήταν πολύ πιθανό να είναι θετικοί ή υπήρχε κάποιος λόγος να κάνουν PCR.
Η κ. Λινού εξέφρασε την ελπίδα να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν έχουμε και στη χώρα μας πολλά περιστατικά ινδικού στελέχους, το οποίο είναι πολύ μεταδοτικό. “Έαν προλάβουμε δεν θα βιώσουμε έξαρση ξανά και θα μπούμε στο '22 με ασφάλεια” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τους εμβολιασμούς, εκτίμησε ότι αργήσαμε στην αρχή αλλά όπως είπε τώρα είναι αυτό που θα έπρεπε να πετύχουμε από την αρχή, λίγο πάνω από 100.000 δόσεις την ημέρα. “Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη αύξηση αλλά αυτό θα ισχύσει εφόσον έχουμε περισσότερα εμβόλια”.
Σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων εξέφρασε την ανησυχία της λέγοντας: «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα και η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει φροντίσει να εμβολιάζονται με το Αstrazeneca και το Johnson & Johnson μεγαλύτερα άτομα και κυρίως άνδρες. Δεν θα έπρεπε να γίνεται (σσ ο εμβολιασμός σε νεώτερες ηλικίες) και δεν το κάνει καμία χώρα πλέον. Όπου υπάρχει δυνατότητα να επιλέγει άλλο εμβόλιο mrna, η σύσταση είναι να αποφεύγονται εμβόλια μη mrna γιατί υπάρχει εκεί ο κίνδυνος για θρομβοεμβολικό επεισόδιο που δεν είναι το κλασικό αλλά σπάνιο σύνδρομο».
Σύμφωνα με την ίδια, ίσως να μην έχουμε πετύχει πλήρη ανοσία πριν το τέλος του καλοκαιριού αλλά θα είμαστε πολύ καλύτερα.
Η LA VIE EN ROSE προτείνει μια ολοκληρωμένη ρουτίνα φροντίδας για σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα – Το spring reset που χρειάζεται τώρα η επιδερμίδα σου.
Με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων που εκτείνεται σε 24 βασικές σειρές, η Mapei Hellas δεν προσφέρει απλώς χημικά και δομικά προϊόντα για την κατασκευή. Προσφέρει τη βεβαιότητα ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σωστά και θα αντέξει στον χρόνο.
Το ενιαίο ψηφιακό οικοσύστημα της Vodafone συνδυάζει την προστασία με τη συνδεσιμότητα δημιουργώντας ένα περιβάλλον που υποστηρίζει ουσιαστικά παιδιά και γονείς.