Μύκονος: Δικηγόρος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι «τα παίρνει» από τη Louis Vuitton

Μύκονος: Δικηγόρος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι «τα παίρνει» από τη Louis Vuitton

Υποχρεώθηκε να του καταβάλει 15.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση

5134039
Στο δικαστήριο της Σύρου οδηγήθηκε η «κόντρα» μεταξύ του Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά και ενός δικηγόρου που διαμένει προσωρινά στο νησί, ο οποίος τον κατηγόρησε πως δωροδοκείται από την παγκόσμια εταιρία, Louis Vuitton, με αναρτήσεις του στο Facebook. Σύμφωνα με το πρωτοδικείο Σύρου ο δικηγόρος πρέπει να καταβάλλει στον κ. Κουκά το ποσό των 15.000 ευρώ λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης.

Το χρονικό της υπόθεσης…

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος ξεκίνησε να κάνει αρκετές αναρτήσεις στο facebook για τον δήμαρχο. Ειδικότερα, στις 15 Οκτωβρίου του 2019 είχε γράψει: «Για τις 15/1/2020 προσδιορίστηκε η αίτηση ακύρωσής μου ενώπιον του Ε τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του Υπουργείου Πολιτισμού για την παραχώρηση της παραλίας της Φτελίας. 2,5 χρόνια το δημαρχόπουλο Μυκόνου, παρά τις αρχικές κορώνες δεν έκανε τίποτα… ή μάλλον έκανε δωροδοκείται με Louis Vuitton δερμάτινα». Αντίστοιχα στις 24 Οκτωβρίου του ίδιου έτους ανήρτησε το εξής: «Θαυμάσια παππούτσια τα L.V. είπε, αλλά αποκαλύφθηκε π[ως είναι από δωροδοκίες και έβαλε πάλι τα παλιά, αυτά που φόραγες όταν σοβάντιζε της μάνα το κελί και το κανε δύο τριώροφα. Αύριο… θα γυρνά με τα δώρα από το Dubai Fashion TV».

Στην απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάζει τον δικηγόρο για τη συκοφαντική δυσφήμιση συμπεριλαμβάνονται και άλλες αναρτήσεις, ενώ αντίστοιχα τον υποχρεώνει να παραλείπει στο μέλλον τη διατύπωση συκοφαντικών ισχυρισμών και υβριστικών εκφράσεων ως προς την «παθητική του δωροδοκία από το υποκατάστημα Luis Vuitton στη Μύκονο με την απειλή χρηματικής ποινής ύψους τριών χιλιάδων ευρώ και προσωπικής κράτησης 10 ημερών για κάθε νέα παράβαση». Αντίστοιχα για άλλες αναρτήσεις του στο δικαστήριο «υποχρεώνει τον εναγόμενο να παραλείπει στο μέλλον να δημοσιεύει συκοφαντικούς ισχυρισμούς και υβριστικές εκφράσεις για το πρόσωπο του ενάγοντος, ταυτόσημους ή ανάλογους με τους περιεχόμενους στην αμέσως ανωτέρω διάταξη της παρούσας, στην σελίδα προφίλ του ατομικού λογαριασμού που τηρεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «facebook» με την απειλή χρηματικής ποινής ύψους χιλίων ευρώ και προσωπικής κράτησης διάρκειας είκοσι ημερών για κάθε παράβαση της παρούσας διάταξης».

Σύμφωνα με πηγές από το νησί, ο δικηγορος σε ένα από τα αιτήματά του στα ασφαλιστικά μέτρα είχε ζητήσει απο τον κ. Κουκά να τον «ξεμπλοκάρει» από τα μέσα κοινωνικης δικτύωσης, γεγονός το οποίο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς
koukas

Ειδήσεις σήμερα: 

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού

Συνέλαβαν τον αδελφό του Τούρκου «μαφιόζου» που εκθέτει την κυβέρνηση Ερντογάν

Νόρα Κατσέλη: Βγαίνει από το νοσοκομείο - Το ιατρικό ανακοινωθέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης