Φωτιά στον Σχίνο: Το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που πυροσβέστες και πολίτες περικυκλώθηκαν από τις φλόγες

Φωτιά στον Σχίνο: Το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που πυροσβέστες και πολίτες περικυκλώθηκαν από τις φλόγες

«Έχουμε εγκλωβιστεί, έχουμε εμπρός και πίσω φωτιά και έχω και δέκα πολίτες μαζί μου» ακούγεται να λέει ένας πυροσβέστης στην επικοινωνία του με το Κέντρο Επιχειρήσεων – Συγκλονιστικές εικόνες

fwtia_perikykl
Στιγμές τρόμου βίωσαν πυροσβέστες και δέκα πολίτες, που κάποια στιγμή εγκλωβίστηκαν στη φωτιά στα Γεράνεια Όρη.

Στον ασύρματο, ένας πυροσβέστης εξηγεί αναλυτικά στο Κέντρο Επιχειρήσεων τι συνέβη. «Μας έχει περικυκλώσει η φωτιά», εξηγεί, προσθέτοντας: «Έχουμε εγκλωβιστεί, έχουμε μπρος και πίσω φωτιά και έχω δέκα πολίτες μαζί μου».

Όλοι τους παγιδεύτηκαν καθώς πέραν της φωτιάς υπήρχαν και ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά κατάφερε να τους κυκλώσει, και έπρεπε να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Η πυρκαγιά έχει περικύκλωση τους πυροσβέστες και 10 πολίτες. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σε αυτή την περίπτωση από ότι φαίνεται στο βίντεο, από τον σωστό συντονισμό της Πυροσβεστικής. Βίντεο: αντωνης Λιανος. Αναφέρει ο εθελοντής πυροσβέστης Ξαφνικά σε δευτερόλεπτα όλα γύρω κλείνουν οι καπνοί σε κάνουν να νιώθεις να πνιγεσαι. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα με πολίτες και επικρατεί ενας πανικός. Οι ενέργειες μας με τα πληρώματα των οχημάτων στις δραματικές εκεινες στιγμές να σώσουμε τους πολίτες που στην κυριολεξία κάποιους τους κυνηγάμε να μην φύγουν από το σημείο. Με περίσσια ψυχραιμία ο Αττίκαρχής δινει πληροφορίες στο Συντονιστικό και αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη. Το αποτέλεσμα για όλους μας ήταν ευτυχές. Η αλήθεια είναι ότι λίγο έλλειψε να συμβεί το κακο. Το βίντεο είναι καθαρά ένα μικρό απόσπασμα από την κατάσταση που βιωσαμε και αποθανάτισε συνάδελφος οδηγός μέσα από όχημα. Προσωπικά ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που ανησύχησαν για την κατάσταση μας και με έχουν πνίξει στα τηλέφωνα καθώς και όλους εκείνους που δώσαμε ολοήμερη μάχη για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους υπερβάλλοντας εαυτό και δυνάμεις.

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, May 22, 2021


Αναλυτικά, στην περιγραφή του βίντεο, εθελοντής πυροσβέστης αναφέρει:

«Ξαφνικά σε δευτερόλεπτα όλα γύρω κλείνουν οι καπνοί σε κάνουν να νιώθεις να πνίγεσαι. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα με πολίτες και επικρατεί ένας πανικός. Οι ενέργειες μας με τα πληρώματα των οχημάτων στις δραματικές εκείνες στιγμές να σώσουμε τους πολίτες που στην κυριολεξία κάποιους τους κυνηγάμε να μην φύγουν από το σημείο. Με περίσσια ψυχραιμία ο Αττικαρχής δίνει πληροφορίες στο Συντονιστικό και αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη.

Το αποτέλεσμα για όλους μας ήταν ευτυχές. Η αλήθεια είναι ότι λίγο έλλειψε να συμβεί το κακό. Το βίντεο είναι καθαρά ένα μικρό απόσπασμα από την κατάσταση που βιώσαμε και αποθανάτισε συνάδελφος οδηγός μέσα από όχημα. Προσωπικά ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που ανησύχησαν για την κατάσταση μας και με έχουν πνίξει στα τηλέφωνα καθώς και όλους εκείνους που δώσαμε ολοήμερη μάχη για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους υπερβάλλοντας εαυτό και δυνάμεις».






Ειδήσεις σήμερα:

ΝΒΑ: Παίζει στα playoffs o ΛεΜπρόν Τζέιμς παρά την παραβίαση του πρωτοκόλλου!


Κορωνοϊός: 1.505 κρούσματα - 737 στην Αττική και 141 στη Θεσσαλονίκη


NOTAM: Οι όροι εισόδου στη χώρα - Τι ισχύει για τις πτήσεις εσωτερικού στα νησιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης