Εκδήλωση μνήμης για τον Αλέκο Παναγούλη

Εκδήλωση μνήμης για τον Αλέκο Παναγούλη

Στην ομώνυμη πλατεία, όπου υπάρχει και το μνημείο του Αλέκου Παναγούλη, στο Δήμου Αγίου Δημητρίου, έλαβε χώρα λιτή τελετή στη μνήμη του αγωνιστή της δημοκρατίας

ekso1
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον αγωνιστή Αλέκο Παναγούλη που άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα της Πρωτομαγιάς του 1976, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Στην ομώνυμη πλατεία, όπου υπάρχει και το μνημείο του Αλέκου Παναγούλη, στο Δήμου Αγίου Δημητρίου, έλαβε χώρα λιτή τελετή στη μνήμη του αγωνιστή της δημοκρατίας, αφού οι καθιερωμένες διήμερες εκδηλώσεις "ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΙΑ" δεν πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Ο Αλέκος Παναγούλης γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1939. Συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά της δικτατορίας και στις 13 Αυγούστου 1968 αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο. Έδειξε αξιοθαύμαστη αντοχή στα βασανιστήρια που ακολούθησαν. Στην μεταπολίτευση εκλέχθηκε βουλευτής με την Ένωση Κέντρου. Σκοτώθηκε την Πρωτομαγιά του 1976 σε ηλικία 36 ετών, κατά τη διάρκεια τροχαίου ατυχήματος στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε υπόγειο κατάστημα επί της λεωφόρου, λίγα μέτρα πιο πέρα από την ομώνυμη πλατεία.
1_2

Κλείσιμο
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων του Αλέκου Παναγούλη από μέλη του Θεατρικού εργαστηρίου και στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιξε την "'Όμορφη Πόλη" του Μίκη Θεοδωράκη. Η εκδήλωση έκλεισε με την κατάθεση γαρύφαλλων στο μνημείο του αγωνιστή.

Αξίζει να αναφερθούμε στη σημαντική παρουσία στη χθεσινή εκδήλωση της γραμματέας του Αλέκου Παναγούλη, της κυρίας Μπούρου. Επίσης, συμμετείχαν
εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτιστικών φορέων, καθώς και μικρός αριθμός κόσμου λόγω των μέτρων για την πανδημία. Όσοι παραβρέθηκαν, θέλησαν να τιμήσουν τον αγωνιστή Αλέκο Παναγούλη και να υποδηλώσουν ότι δεν ξεχνούν την προσφορά του, στον αγώνα κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
2_2
3_2

Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία στη Μεταμόρφωση: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας – Δείτε την στιγμή της εκτέλεσης

Ανοιχτοί από σήμερα οι παιδικοί σταθμοί: Πώς θα λειτουργήσουν

Έρχονται 15.000 ραβασάκια με φόρους... κατ' εκτίμηση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης