Συναγερμός για νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης - Την Πέμπτη ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ

Συναγερμός για νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης - Την Πέμπτη ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί επίσημα δύο κρούσματα - Την Κυριακή του Πάσχα, ο ΕΟΔΥ δεν προχώρησε στην καθιερωμένη καθημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των θανάτων και των διασωληνωμένων

ath-0
Νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης φέρεται να εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν την ερχόμενη Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ.

Yπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης που έχουν ανακοινωθεί επίσημα είναι δύο. Το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης είχε εντοπιστεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα στην Πάτρα.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο ΕΟΔΥ δεν προχώρησε στην καθιερωμένη καθημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των θανάτων και των διασωληνωμένων, ωστόσο με βάση την ενημέρωση του Μεγάλου Σαββάτου, οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 811 και δεν δείχνoυν να μειώνονται, τουλάχιστον με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Κλείσιμο


Οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται ακόμα και σε άτομα μικρότερης ηλικίας θεωρούνται μια κάποια ανάσα, για να επιτευχθεί όμως η ανοσία πρέπει ακόμα να γίνουν περισσότεροι και μέχρι τότε όλοι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα με συνέπεια.

Την πεποίθηση πως δεν αργεί πολύ η μέρα που θα αφήσουμε στην άκρη τις μάσκες άλλωστε εξέφρασε την Κυριακή και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει».



«Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολύ πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν ας πούμε πάνε σουπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε, ακόμη, η κ.Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε: «πρώτο μας όπλο για την ανάσχεση του κορονοϊού είναι ο εμβολιασμός, ελπίζω να πάρουμε τις ποσότητες και τέλος Ιουνίου να κάνουμε την σχετική ανοσία».

Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους νέους που έχουν δηλώσει άμεσα συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ειδήσεις σήμερα 

Παγώνη: Μέσα Σεπτεμβρίου πετάμε τις μάσκες - Θα κάνουμε διακοπές με προσοχή 


Θρήνος στην Αιτωλοακαρνανία: Το «αντίο» του συζύγου στην άτυχη Μαρία - «Πώς να ζήσω αστέρι μου χωρίς εσένα» 

Κώστας Σπυρόπουλος για τη μάχη του με τον κορωνοϊό: «Η απελπισία και ο φόβος καταρρακώνουν» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης