Πόλο γυναικών: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

Πόλο γυναικών: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, επικράτησε της Ντουναϊσβάρος με 7-6 μέσα στην Ουγγαρία με «ατσάλινη» άμυνα και πανηγυρίζει το πρωτάθλημα Ευρώπης - Αυτός είναι ο 4ος ευρωπαϊκός τίτλος για το πόλο γυναικών του Ολυμπιακού

polo0
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ουγγγρικής ομάδας με 7-6 στον τελικό της LEN Euroleague μέσα στην Ουγγαρία και είναι πρωταθλητής Ευρώπης.

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 7-6 μέσα στην Ουγγαρία με «ατσάλινη» άμυνα και πανηγυρίζει το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Η επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν υπολογίσει κάποιος ότι το ρόστερ αποτελείται μόνο από Ελληνίδες παίκτριες.

Αυτός είναι ο 4ος ευρωπαϊκός τίτλος για το πόλο γυναικών του Ολυμπιακού αφού εκτός από τις 2 Ευρωλίγκες (2015, 2021) έχει κατακτήσει το Λεν Τρόφι (2014) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015).

Είναι ο πρώτος τίτλος που κερδίζει ο Ολυμπιακός με αμιγώς ελληνική ομάδα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος είναι ο προπονητής όλων των ευρωπαϊκών τίτλων των "ερυθρόλευκων".

Παράλληλα αυτό είναι το 2ο πρωτάθλημα Ευρώπης που κερδίζει στην "Μέκκα του Πόλο", την Βουδαπέστη, ο Ολυμπιακός αφού το 2002 είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στους άνδρες ενώ την ίδια χρονιά είχε πάρει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0
Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ. 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Ντουναϊσβάρος (Μίχοκ): Μαγιάρι, Σίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαχιέου, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ, Μούσι, Μπρεζόφσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν

Η Άλκηστης, η Χριστίνα και τα άλλα κορίτσια

Κλείσιμο
Οι Άλκηστης Αβραμίδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Ιωάννα Σταματοπούλου έχουν πλέον 2 πρωταθλήματα Ευρώπης με τον Ολυμπιακό ενώ η Χριστίνα Τσουκαλά έφτασε τα 3 αφού είχε κατακτήσει άλλα 2 με τη Βουλιαγμένη (2009, 2010).

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 2 πρωταθλήματα Ευρώπης όσα έχει η Βουλιαγμένη (2009, 2010) και η Γλυφάδα (2000,2003). Σε επίπεδο ευρωπαϊκών τίτλων πάντα σε επίπεδο γυναικών ο Ολυμπιακός έφτασε τους 4 ενώ στην 1η θέση με 5 είναι η Βουλιαγμένη. Δυο έχει ο ΑΝΟΓ και ένα ο Εθνικός Πειραιώς.

Παυλίδης: «Μόνο στα όνειρα αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός»
Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας απένειμε τα εύσημα στα κορίτσια του

Πανευτυχής και συγκινημένος ήταν ο Χάρης Παυλίδης μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας πόλο Γυναικών από τον Ολυμπιακό χάρη στη μεγάλη νίκη επί της Ντουναουισβάρος με 7-6 στον τελικό του Final 4 της Βουδαπέστης.

«Είχαμε πολλή νευρικότητα, υπήρχε μεγάλο άγχος, αλλά θέλω να ευχαριστήσω συγχαρώ όλα τα κορίτσια μου για αυτό που πέτυχαν. Μόνο στα όνειρά μου μπορούσα να φανταστώ τέτοια κατάληξη όταν αρχίσαμε τον Σεπτέμβριο και με όσες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε. Δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, αλλά είδατε τι άμυνα παίξαμε στο τέταρτο οκτάλεπτο. Βάλαμε όλη την καρδιά μας, παίξαμε άμυνα σαν μανιακοί! Ήταν η θέληση που μας οδήγησε στη νίκη», δήλωσε ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας του Ολυμπιακού.

Πηγή: Gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης