Δομοκός: Πλανόδιοι έμποροι ξάφριζαν ηλικιωμένες

Δομοκός: Πλανόδιοι έμποροι ξάφριζαν ηλικιωμένες

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν δύο καταγγελίες τη ίδια ημέρα - Οι δράστες ήταν οι ίδιοι και στις δύο περιπτώσεις

ilikiomeni
Με το πρόσχημα ότι ήταν πλανόδιοι έμποροι χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών ηλικιωμένων γυναικών στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας δυο επιτήδειοι και προσπαθούσαν να τις κρατήσουν απασχολημένες για να ξαφρίσουν τις οικονομίες τους.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος είχαν δεχθεί στις 4 Απριλίου καταγγελίες από δυο ηλικιωμένες που δέχθηκαν την «επίσκεψη» των υποτιθέμενων πλανόδιων. Στην πρώτη περίπτωση, οι «μαϊμού» έμποροι κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα, ενώ στη δεύτερη τους πήρε είδηση το υποψήφιο θύμα τους και τράπηκαν σε φυγή.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, μια περιπολία αστυνομικών εντόπισε τους δύο δράστες να κινούνται με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή και τους αναγνώρισαν από τις περιγραφές που έδωσαν τα θύματά τους. Έτσι, τους προήγαγαν για προανάκριση και κάλεσαν τις δυο ηλικιωμένες οι οποίες τους αναγνώρισαν με βεβαιότητα.

Μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά, οι ύποπτοι ομολόγησαν τα δυο περιστατικά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Πριν αφεθούν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, τους βεβαιώθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ειδήσεις σήμερα

Ινδονησία: Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροσκάφος για να βοηθήσει στις έρευνες για το υποβρύχιο που αγνοείται

Πανδημία-Τυνησία: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι


Μένιος Φουρθιώτης: Έκρηξη έξω από το σπίτι του παρουσιαστή - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης