Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη

Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη

Συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 21»

akropoli-maxitika-5864
Σήμερα στις 14:00 ένα εντυπωσιακό θέαμα θα δουν οι κάτοικοι της Αθήνας αφού στις 14:00 μεικτός σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών που συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 21» θα πραγματοποιήσει διέλευση πάνω από την Ακρόπολη.

«Ηνίοχος 21» - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Η άσκηση «Ηνίοχος 21», η οποία ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 23 Απριλίου, λαμβάνει χώρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών -από την Κέρκυρα έως το Καστελλόριζο και από τη Θράκη έως την Κρήτη- με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και μαχητικών Rafale και Mirage 2000D από τη Γαλλία, F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, F/A 18 Hornet από την Ισπανία, και F-15 και F-16 από το Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει F-16, drones τύπου MQ-9 και ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-135. Ο Καναδάς λαμβάνει μέρος με σύστημα CGI - Air Weapon Managers, ενώ η Κύπρος έχει στείλει ελικόπτερο AW 139. Πέντε ακόμα χώρες συμμετέχουν ως παρατηρητές: η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.
inioxos1
inioxos2
inioxos4

inioxos__5_
inioxos__4_
inioxos__3__2


Η άσκηση ξεκίνησε στις 5 Απριλίου με τη Φάση Προετοιμασίας, ενώ τώρα βρίσκεται στη 2η Φάση, αυτή της Εκτέλεσης. Η ολοκλήρωσή της έχει προγραμματιστεί για την 23η Απριλίου με τη Φάση Αναδίπλωσης.

inioxos__2__2
inioxos__1__2
Κλείσιμο

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με κάθε τύπο μαχητικού που διαθέτει στον στόλο της (F-16, M-2000, M-2000-5, F-4), μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, όργανα ηλεκτρονικού πολέμου και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα. Το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει μέρος με φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων.

Ο Στρατός Ξηράς έχει διαθέσει τμήματα Κ/Β HAWK, μηχανοκίνητα τμήματα πεζικού και τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook.
inioxos7
inioxos8
inioxos9
inioxos10
Ειδήσεις σήμερα:

Έλληνες στην Ινδία: Δεν υπάρχουν κρεβάτια με οξυγόνο! Δεν βγαίνουμε από το σπίτι

«Ελευθερία» και για άτομα ηλικίας 30-49 χρόνων τη Μεγάλη Εβδομάδα - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού

Με «καμπάνα» δισεκατομμυρίων κινδυνεύει το TikTok - Γιατί κατηγορείται

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης