Επαναπατρίζονται οι Έλληνες ναυτικοί του Angelic Power εκτός από δύο

Επαναπατρίζονται οι Έλληνες ναυτικοί του Angelic Power εκτός από δύο

Το υπουργείο Εξωτερικών και οι κινεζικές αρχές έχουν ήδη εγκρίνει  την έκδοση εισιτηρίων με απευθείας πτήση από την Κίνα στην Ελλάδα - Για ποιους έχουν θέσει βέτο οι Κινέζοι - Εννέα Έλληνες βρίσκονται στο πλοίο

angelic_power
Οι κινητοποιήσεις και δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον απεγκλωβισμό των Ναυτεργατών του πλοίου Angelic Power στις οποίες η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, φαίνεται πως αποδίδουν και όλα δείχνουν ότι η πολύμηνη περιπέτειά τους οδηγείται στο τέλος.

Σημειώνεται πως το Angelic Power έχει πλήρωμα 22 άτομα, τα εννέα εκ των οποίων είναι Έλληνες. 

Η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει σχετικά:

«Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, οι οποίες προέρχονται τόσο από το ΥΕΝ όσο και από το ΥΠΕΞ, προκύπτει ότι δρομολογείται η παλιννόστηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων Ναυτεργατών.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχει ήδη έγκριση από το ΥΠΕΞ και τις κινέζικες αρχές για την έκδοση εισιτηρίων με απευθείας πτήση από την Κίνα στην χώρα μας.

Οι κινεζικές αρχές έχουν βάλει βέτο στην παλιννόστηση του Πλοιάρχου (ο οποίος αντιμετωπίζει αποδεδειγμένα σοβαρά προβλήματα υγείας) μαζί και του Υποπλοιάρχου που υπηρετούν στο πλοίο.

Ταυτόχρονα οι κινεζικές αρχές εμμένουν έως και τώρα στην γραμμή της σκόπιμης κωλυσιεργίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα στο αίτημα του πλοίου για rapid test απάντησαν μετά από μια εβδομάδα απαιτώντας για το πλήρωμα που πρόκειται να επαναπατριστεί να κάνει μοριακό έλεγχο (τεστ)...

Σημειώνουμε ότι το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται αποκλεισμένο εντός του πλοίου πάνω από 9 μήνες στην ράδα Guishan της Κίνας.

Παράλληλα ο πράκτορας του πλοίου έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων (τα οποία θα εκδοθούν με δαπάνη της Εστίας Ναυτικών) και πιθανολογείται ως ημερομηνία επιστροφής στην χώρα μας τα μεσάνυχτα της 28ης Απρίλη 2021” και προσθέτει μεταξύ άλλων: “Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις θεωρούμε ανεπίτρεπτη την στάση των κινεζικών αρχών να αποκλείσουν την αντικατάσταση των Πλοιάρχου - Υπ/ρχου του πλοίου καθώς επίσης και των αλλοδαπών Ναυτεργατών. Το Υπουργείο Εξωτερικών και οι διπλωματικές μας αρχές στην Κίνα αντιμετωπίζουν έως και σήμερα χλιαρά και αδιάφορα ένα σοβαρότατο ανθρωπιστικό πρόβλημα αυτό της ιδιότυπης ομηρίας των Ναυτεργατών και δεν έχουν ασκήσει, ως όφειλαν, όλα τα ενδεδειγμένα διπλωματικά και πολιτικά μέσα για τον απεγκλωβισμό τους”».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Σήμα κινδύνου» από τα λύματα: Πιθανή έκρηξη κρουσμάτων την άλλη βδομάδα

Αντιδράσεις ιεραρχών για την Ανάσταση στις 21.00 - Τι ζητάει η Εκκλησία της Κρήτης από την Κεραμέως

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ένοχος για φόνο ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης