Σε πλήρη εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Σε πλήρη εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Η άσκηση λαμβάνει χώρα σε όλο του εύρος του FIR Αθηνών - Ποιες χώρες και με τι δυνάμεις συμμετέχουν

inioxos1
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21», η οποία λαμβάνει χώρα σε όλο του εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μαχητικών Rafale και Mirage 2000D από τη Γαλλία, F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, F/A 18 Hornet από την Ισπανία, και F-15 και F-16 από το Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει F-16, drones τύπου MQ-9 και ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-135. Ο Καναδάς λαμβάνει μέρος με σύστημα CGI - Air Weapon Managers, ενώ η Κύπρος έχει στείλει ελικόπτερο AW 139. Πέντε ακόμα χώρες συμμετέχουν ως παρατηρητές: η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

inioxos1
inioxos2
inioxos4

inioxos__5_
inioxos__4_
inioxos__3__2


Κλείσιμο
Η άσκηση ξεκίνησε στις 5 Απριλίου με τη Φάση Προετοιμασίας, ενώ τώρα βρίσκεται στη 2η Φάση, αυτή της Εκτέλεσης. Η ολοκλήρωσή της έχει προγραμματιστεί για την 23η Απριλίου με τη Φάση Αναδίπλωσης.

inioxos__2__2
inioxos__1__2


Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με κάθε τύπο μαχητικού που διαθέτει στον στόλο της (F-16, M-2000, M-2000-5, F-4), μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, όργανα ηλεκτρονικού πολέμου και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα. Το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει μέρος με φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων. Ο Στρατός Ξηράς έχει διαθέσει τμήματα Κ/Β HAWK, μηχανοκίνητα τμήματα πεζικού και τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook.

inioxos7
inioxos8
inioxos9
inioxos10


Το ιδιαίτερο δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, επισκέφτηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παρακολουθήσει μέρος της άσκησης «Ηνίοχος 21». Στο περιθώριο της άσκησης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, επεφύλασσε και μία έκπληξη για τον πρωθυπουργό: του χάρισε ένα δερμάτινο μπουφάν, όμοιο με αυτά που φορούν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο φέρει το διακριτικό «Κυριάκος Μητσοτάκης – Πρωθυπουργός».

mitsotakis_boufan


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Mοτοπορεία από διανομείς και εργαζόμενους στον επισιτισμό

Spiegel: Η Ελλάδα ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης