Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και θερμοκρασία στα ύψη από την Παρασκευή - Νέοι χάρτες

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και θερμοκρασία στα ύψη από την Παρασκευή - Νέοι χάρτες

Καιρός: Δείτε χάρτες του meteo - Άνοδος πάνω από δέκα βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, πιο υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην Κρήτη

vroxi-synnefia-kataigides-kairos-arthro
Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές θα μας συντροφεύουν τις επόμενες ημέρες, ενώ πιο βροχερή ημέρα δείχνει να είναι η Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Παρασκευή 16/04 η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο 17/04 θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των  μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17/04, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 16/04.

meteo

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο 17/04, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.



Κλείσιμο
kairos_skoniii

Ειδήσεις σήμερα: 

Δαιμόνια η Ελισάβετ: Γιατί έδωσε εντολή οι γαλαζοαίματοι να μη φορέσουν στολές στην κηδεία του Φιλίππου

Τροχαίο στη Γαύδο: «To αυτοκίνητο δεν ήταν σταματημένο» - Τι υποστηρίζει η οικογένεια της Κορίνας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο εμβολιασμός είναι πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης