Kαλαφάτης (ΘΕΜΑ 104.6): Νωθρές οι πρώτες μέρες με το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Εξελίσσεται πολύ καλά το πρόγραμμα εμβολιασμού - Ανάσα χαρακτήρισε, παράλληλα, την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης ύψους 330 εκ. ευρώ, σημειώνοντας παράλληλα πως στη Θεσσαλονίκη οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες

Υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει εφησυχασμό, είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Κρίσιμη καμπή χαρακτήρισε την τρέχουσα περίοδο ο κ. Καλαφάτης, ευελπιστώντας πως είναι τα τελευταία χιλιόμετρα της εργώδους προσπάθειας που έχει καταπονήσει το σύνολο του ελληνικού λαού και τη Θεσσαλονίκη. Αναφερόμενος στο άνοιγμα της εστίασης, ο υφυπουργός είπε πως κυρίως το κομμάτι της εστίασης αποτελεί πνεύμονα οικονομικής ανάσας στη Θεσσαλονίκη και αναμένουν τις εξελίξεις με αγωνία.

Ανάσα, χαρακτήρισε παράλληλα, την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης ύψους 330 εκ. ευρώ, σημειώνοντας παράλληλα πως στη Θεσσαλονίκη οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, αλλά στην παρούσα φάση εκτιμήσεις και προβλέψεις με άνοιγμα καταστημάτων, είτε της εστίασης, είτε άρση άλλων μέτρων, δεν ωφελούν, τόνισε, γι' αυτό χρειάζεται κατά τον ίδιο,τα πολιτικά πρόσωπα να μιλούν λίγο και να δουλεύουν πολύ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το πώς εξελίσσεται η κίνηση με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης απάντησε πως οι πρώτες μέρες ήταν νωθρές, ο κόσμος είναι μουδιασμένος, πιθανώς να είναι ψυχολογικό το θέμα, ανέφερε.

Για το περιστατικό που παρουσιάστηκε χτες σε Λύκειο του Εύοσμου, όπου μαθητής αρνούνταν να κάνει σελφ τεστ με τη συναίνεση της μητέρας του, με αποτέλεσμα παρέμβαση της αστυνομίας, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε πως το παρακολουθεί το ζήτημα ο νέος ΓΓ, που τυγχάνει να είναι από Θεσσαλονίκη ο ίδιος και πως ήδη υπάρχει μέριμνα από την πλευρά της κυβέρνησης για το τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από περιστατικά όπως το χτεσινό, ελάχιστοι μαθητές, αφαιρούν το δικαίωμα σε εκατοντάδες άλλους να ασκήσουν το δικαίωμα της μάθησης, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Σε γενικότερο επίπεδο, δεν δημιουργούνται προβλήματα, ούτε στο Πανεπιστήμιο, ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, σε ό,τι αφορά στους αρνητές, εκτός από μία ένταση που παρατηρείται στην ανατολική Μακεδονία χωρίς σχετική εξήγηση, όπως είπε, καταλήγοντας πως το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη είναι υπό έλεγχο αλλά και υπό πίεση, ευελπιστώντας πως και σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε πολύ καλύτερα, τονίζοντας πως το πρόγραμμα εμβολιασμού πηγαίνει πολύ καλά, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων μηνών.




Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί είναι ο Μπραντ Πιτ σε αναπηρικό αμαξίδιο;

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή άνοδο το σημερινό άνοιγμα

Στις αίθουσες με το δεύτερο self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr