Τόλης Βοσκόπουλος: Η Χαρά δεν είναι κόρη του, με τη «σφραγίδα» του Αρείου Πάγου

Τόλης Βοσκόπουλος: Η Χαρά δεν είναι κόρη του, με τη «σφραγίδα» του Αρείου Πάγου

Ο δικαστικός αγώνας κράτησε δεκαετίες και έληξε με την απόφαση ότι το παιδί της Τζούλιας Παπαδημητρίου δεν μπορεί να φέρει το επώνυμο του «πρίγκιπα της πίστας» καθώς γεννήθηκε μετά από τεχνητή γονιμοποίηση με σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα - Το τεστ DNA ακυρώθηκε τρεις φορές και η συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης αναιρέθηκε

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
voskopoylos-arthro
Με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου, η 35χρονη Χαρά δεν είναι παιδί του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου και δεν μπορεί να φέρει το επώνυμό του, παρά το γεγονός ότι αρχικά την είχε αναγνωρίσει ως καρπό της εκτός γάμου σχέσης του με την Τζούλια Παπαδημητρίου. Η Χαρά γεννήθηκε στις 8/2/1986 μετά από τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα, το χρονικό διάστημα που είχε σχέσεις η Τζούλια με τον Τόλη, σύμφωνα με σειρά δικαστικών αποφάσεων οι οποίες επικυρώθηκαν από τον Αρειο Πάγο.

Ο «πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού», όπως τον αποκαλούν οι θαυμαστές του, γεννήθηκε στην Κοκκινιά του Πειραιά. Ο 81χρονος σήμερα Τόλης είναι το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου και είναι το μοναδικό αγόρι ανάμεσα στις 11 αδελφές του. Η αποβιώσασα μεγαλύτερη αδελφή του, η Παναγιώτα Βοσκοπούλου, στα απομνημονεύματά της αναφέρει ότι δεν θυμάται τίποτε άλλο παρά τη μητέρα τους να βρίσκεται συνεχώς σε ενδιαφέρουσα μέχρι να αποκτήσει τον πολυπόθητο γιο, που ήρθε το 1940 και ήταν «ο Τόλιος, εμείς δεν τον λέμε Τόλη». Είναι εντυπωσιακή η περιγραφή που κάνει η Παναγιώτα Βοσκοπούλου για την προσπάθεια της μάνας τους, που την περιγράφει σαν «κουνέλα», για να φέρει το πολυπόθητο αγόρι στην οικογένεια, ενώ στενόχωρη είναι η περιγραφή της για το πώς χάθηκαν η μία μετά την άλλη οι περισσότερες αδελφές και έμειναν μόνο τέσσερις. Αναφέρει χαρακτηριστικά στα απομνημονεύματά της η Παναγιώτα:

«Η μάνα μας -Θεός σχωρέσ’ την- σαν κουνέλα, που λέει ο λόγος, έκανε πολλά παιδιά. Από μικρή που ήμουν, το πρώτο παιδί της οικογένειας, το μόνο που θυμάμαι πολύ καλά είναι τη μάνα μας έγκυο, μια ατελείωτη σειρά από γέννες. Τις πιο πολλές φορές, και δύο τον χρόνο. Δηλαδή πριν σαραντίσει ήταν ξανά σε ενδιαφέρουσα. Αυτό γινόταν γιατί όλα αυτά τα παιδιά ήταν θηλυκά. Και η μάνα μας πάλι ξανά και ξανά έγκυος μήπως και αυτή τη φορά είναι πιο τυχερή και γεννηθεί το πολυπόθητο αγόρι, που δυστυχώς δεν γινόταν, παρ’ όλες τις προσπάθειες. Τώρα τι γίνανε όλα αυτά τα κορίτσια και γιατί είμαστε μόνο τέσσερις; Είναι απλό - πιο σωστό όμως είναι να πούμε τραγικό. Της μάνας μου της πέθαναν πολλά παιδιά. Τριών μηνών, δέκα μηνών, έξι μηνών, δύο χρονών. Της πέθαναν παιδιά μόλις γεννήθηκαν, γέννησε και παιδιά πεθαμένα και ακόμα και αποβολές και δύο ή τρεις εκτρώσεις έκανε, δεν θυμάμαι ακριβώς».

2870_TOLIS_VOSKOPOYLOS_122007
Ο γάμος της Τζούλιας Παπαδημητρίου με τον «άρχοντα της πίστας» έγινε το καλοκαίρι του 1990 ενώ η Χαρά είχε γεννηθεί από το 1986, οπότε και αναγνωρίστηκε από τον Τόλη ως δικό του παιδί. Μετά τη λύση του γάμου το 1996 η επιμέλεια της Χαράς ανατέθηκε στη μητέρα της με απόφαση του Αρείου Πάγου
4 γάμοι και 2 έρωτες

Ο Τόλης έχει κάνει τέσσερις γάμους και είχε δύο μεγάλους έρωτες. Πρώτη του γυναίκα ήταν η ηθοποιός Στέλλα Στρατηγού (1960-1965), ακολούθησε η τραγουδίστρια Μαρινέλλα (1973-1981) και τη σκυτάλη πήρε η παρουσιάστρια Τζούλια Παπαδημητρίου (1986-1996). Σήμερα είναι παντρεμένος με την πρώην ηθοποιό, πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν πρόεδρο του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου. Με την τελευταία παντρεύτηκαν το 1996 στην Κέρκυρα με κουμπάρο τον δημοσιογράφο, πρώην υπουργό και βουλευτή Τέρενς Κουίκ. Με την Γκερέκου έχουν μία κόρη, τη Μαρία, που γεννήθηκε το 2001 και τον ακολουθεί σε κάθε επαγγελματικό του βήμα.

Στο μεσοδιάστημα μεταξύ της Στέλλας Στρατηγού και της Μαρινέλλας και ενώ ήταν παντρεμένος με την πρώτη, αναπτύχθηκε περίπου για τρία χρόνια (ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1970 και τελείωσε το καλοκαίρι του 1973) ένας παθιασμένος έρωτας με την ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη, ο οποίος όμως δεν έφτασε ποτέ στα σκαλιά της εκκλησίας. Τότε ο Τόλης είχε γράψει για τη Λάσκαρη το τραγούδι που είχε γίνει τεράστια επιτυχία, την «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά». Ενας ακόμη μυθικός έρωτας του Τόλη ήταν και αυτός με την τραγουδίστρια Δούκισσα.

Tα τεστ DNA

Ο «άρχοντα της πίστας» γνωρίστηκε με την Τζούλια Παπαδημητρίου και, όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες, «συνήψε ερωτική σχέση το έτος 1984 μετά της οποίας άρχισε να συμβιώνει το επόμενο έτος». Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, και συγκεκριμένα στις 8/2/1986, η Τζούλια γέννησε τη Χαρά, η οποία φερόταν αρχικά ως «καρπός της εκτός γάμου σχέσης τους». Μάλιστα, τρεις ημέρες μετά τον τοκετό, στις 11/2/1986, ο Τόλης έσπευσε σε συμβολαιογράφο των Αθηνών και με την 12773/11-2-1986 πράξη αναγνώρισε εκουσίως τη Χαρά ως δικό του παιδί.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου του 1990, ο Τόλης παντρεύτηκε με την Τζούλια, αλλά τον Σεπτέμβριο του 1996 με την 1940/1996 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών λύθηκε συναινετικά ο γάμος τους και η επιμέλεια της Χαράς ανατέθηκε στη μητέρα της.

Οπως αναφέρει ο Αρειος Πάγος, ο Τόλης πληροφορήθηκε από τη μικρότερη αδελφή του, την ηθοποιό Γκάρυ (Γαρυφαλλιά) Βοσκοπούλου (ήταν παντρεμένη με τον αποβιώσαντα ηθοποιό Δημήτρη Ιωακειμίδη), ότι «δεν είναι βιολογικός πατέρας της Χαράς και ότι αυτή δεν γεννήθηκε από τη σχέση του με την Τζούλια Παπαδημητρίου, αλλά από τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα».
tzoulia


Από τότε ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας για την ακύρωση της αναγνώρισης της Χαράς από την πλευρά του Τόλη. Αρχικά, η Τζούλια ενώπιον της Δικαιοσύνης επικαλέστηκε ότι έχει παρέλθει η προβλεπόμενη διετής αποσβεστική προθεσμία, αλλά ο ισχυρισμός της απορρίφθηκε ως αβάσιμος. Και αυτό γιατί η πλάνη του τραγουδιστή διήρκεσε και μετά την παρέλευση της διετίας, αφού τον Σεπτέμβριο του 2005 πληροφορήθηκε από την αδελφή του ότι δεν είναι ο βιολογικός πατέρας της Χαράς και ότι αυτή δεν γεννήθηκε από τη σχέση του με την Τζούλια, αλλά από τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα.

Στη συνέχεια ο Βοσκόπουλος επεδίωξε μέσω του δικηγόρου του να έρθει σε συνεννόηση με την πρώην σύζυγό του προκειμένου να διενεργηθούν εξωδίκως οι κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις, ώστε να διακριβωθεί η αμφισβητούμενη πατρότητα της Χαράς, με τη μέθοδο HLA (μέθοδος χρωμοσωμάτων) ή DNA.

Πράγματι έγινε η συνεννόηση και συμφωνήθηκε το μεσημέρι της 26ης Ιανουαρίου 2006 να προσέλθουν η Τζούλια και η Χαρά προκειμένου να διενεργηθούν οι απαιτούμενες αιματολογικές εξετάσεις. Ομως, τελικά δεν προσήλθαν. Ετσι, ο Βοσκόπουλος προσέφυγε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε την ακύρωση της εκούσιας αναγνώρισης της Χαράς, λόγω «πλάνης του που εμφιλοχώρησε μεταξύ της δηλώσεως και της βουλήσεώς του ως προς την ιδιότητά του ως φυσικού πατέρα της τελευταίας». Το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης και διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε εργαστήριο αναλύσεως DNA ή RNA προκειμένου να αποδειχθεί αν ο Τόλης είναι ο φυσικός πατέρας της Χαράς.

Καθορίστηκε νέα ημερομηνία προσέλευσης για τον εργαστηριακό έλεγχο, αλλά και πάλι, για δεύτερη φορά, μάνα και κόρη δεν πήγαν στο καθορισμένο ραντεβού. Ούτε και στο τρίτο κατά σειρά ραντεβού με τον πραγματογνώμονα. Στο τελευταίο ραντεβού, μάλιστα, μια κυρία κάλεσε τηλεφωνικά τον πραγματογνώμονα, συστήθηκε ως δικηγόρος της Χαράς και ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας αιμοληψίας γιατί η Χαρά βρισκόταν στο εξωτερικό.

Μετά από αυτό ο τραγουδιστής προσέφυγε και πάλι στη Δικαιοσύνη και με αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών κρίθηκε ότι «εφόσον η δήλωση εκούσιας αναγνωρίσεως τέκνου που γεννήθηκε χωρίς γάμο είναι προϊόν ουσιώδους πλάνης της βούλησης του δηλούντος, ο τελευταίος δικαιούται ακόμη κι αν τέλεσε γάμο με τη μητέρα του τέκνου να ζητήσει την ακύρωση της εκούσιας αναγνωρίσεως, χωρίς η άσκηση του εν λόγω δικαιώματος να αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση (κυρώθηκε από την Ελλάδα με τον Ν.1702/1987) για το νομικό καθεστώς των τέκνων που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους».



Παραπλάνηση

Ετσι, το Εφετείο κήρυξε άκυρη την 12773/11-2-1986 πράξη εκούσιας αναγνώρισης της Χαράς. Οι δικαστές δέχτηκαν ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος παραπλανήθηκε όταν υπέγραφε την πράξη αναγνώρισης του παιδιού του, κάτι που είχε αποτέλεσμα να χάσει η Χαρά το δικαίωμα της διατροφής κατά τη διάρκεια των σπουδών της, όπως ελέχθη τότε.

Από τις καταθέσεις μαρτύρων, όπως αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις, προέκυψαν τα εξής:

■ Η Γκάρυ Βοσκοπούλου βεβαίωσε ότι ο αδελφός της δεν είναι βιολογικός πατέρας της Χαράς, γιατί η τελευταία δεν γεννήθηκε από τις σχέσεις του με την Τζούλια Παπαδημητρίου και ότι ήδη πριν από τον γάμο του με την τελευταία είχε πληροφορηθεί αυτό.

■ Φιλικό-συγγενικό πρόσωπο, το οποίο είχε βοηθήσει στο μεγάλωμα της Χαράς, κατέθεσε πως όταν διέμεναν στις καμπάνες του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, είχε ακούσει την Τζούλια Παπαδημητρίου «να συζητά με τη μητέρα της πριν από τον τοκετό τον τρόπο που θα παρουσίαζαν τη γέννηση ώστε να συμφωνεί χρονικά με τη φερόμενη ημερομηνία της συλλήψεως της Χαράς».

■ Δημοσιογράφος που εργαζόταν κατά το παρελθόν στο περιοδικό το οποίο εξέδιδε η οικογένεια της Τζούλιας κατέθεσε ότι στα γραφεία του περιοδικού ακουγόταν ευρέως ότι η Χαρά δεν ήταν τέκνο του Βοσκόπουλου και ότι είχε συλληφθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μετά από αυτό τόσο η Τζούλια όσο και η Χαρά προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο και ζητούσαν να αναιρεθούν οι αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών που έκριναν ότι η Χαρά δεν μπορεί να φέρει το επίθετο Βοσκοπούλου. Το Α2 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των δύο γυναικών και επικύρωσε τις εφετειακές αποφάσεις περί μη αναγνώρισης της Χαράς ως τέκνου του Τόλη Βοσκόπουλου. Επιπρόσθετα, τους επιδίκασε δικαστικά έξοδα 2.700 ευρώ.

Οικονομικές περιπέτειες

Η διένεξη του Τόλη και της Τζούλιας για την αναγνώριση της Χαράς δεν είναι η πρώτη δικαστική διαμάχη τους.

Είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους ξανά, καθώς ο τραγουδιστής είχε παραδώσει την περίοδο εκείνη εν λευκώ τη διαχείριση των χρημάτων του στην Τζούλια και ανέκυψαν τεράστια οικονομικά και φορολογικά προβλήματα που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενώπιον της ανακρίτριας το ζεύγος Παπαντωνίου - «Δεν υπάρχει δωροδοκία»

Πελώνη: Αυτή την εβδομάδα δωρεάν self test σε 980.000 εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα

Regeneron: Κοκτέιλ αντισωμάτων δίνει ελπίδες για τη μείωση κινδύνων της ενδο-οικογενειακής μετάδοσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης