Σκευωρία Novartis: Συνεχίζονται οι ανακρίσεις μετά την ανάρρωση της ανακρίτριας - Πότε καταθέτουν Κοντονής, Μιωνής

Σκευωρία Novartis: Συνεχίζονται οι ανακρίσεις μετά την ανάρρωση της ανακρίτριας - Πότε καταθέτουν Κοντονής, Μιωνής

Κατέθεσαν η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου - Σειρά έχουν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο  επιχειρηματίας   Σάμπυ Μιωνή

novartis_ar
Μετά την ανάρρωση της ανακρίτριας-αρεοπαγίτου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου η οποία είχε νοσήσει από COVID-19, συνεχίστηκαν αυτή την εβδομάδα οι καταθέσεις.

Η κυρία Αλεβιζποπούλου ερευνά την σκευωρία της Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Εκτός από τον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ήδη είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα στην κυρία Αλεβιζοπούλου, κατέθεσαν η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Και οι δύο επανέλαβαν όσα είχαν πει στις καταθέσεις τους ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής για την σκευωρία της Novartis και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του, Λάμπρο Σοφουλάκη, διενήργησαν προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της σκευωρίας της φαρμακοβιομηχανίας.

Όμως, με ενδιαφέρον αναμένεται τόσο την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021 η κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, όσο και η κατάθεση την 22η Απριλίου 2021 του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Αναλυτικότερα, τα πολιτικά πρόσωπα που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνος, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς.

Κλείσιμο
Από εισαγγελικής πλευράς (πλέον της κυρίας Τσατάνη και του κ. Αθανασίου) έχουν καταθέσει έως τώρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, η κατάθεση του οποίοι διήρκεσε τρεις μέρες και συνολικά περίπου 30 ώρες. Ο κ. Αγγελής ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και παραιτήθηκε από την θέση αυτή, καταγγέλλοντας εγγράφως τα διαδραματιζόμενα στην εν λόγω Εισαγγελία. Επίσης, έχει καταθέσει και η εισαγγελέας Εφετών και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία το έτος 2016 είχε παραιτηθεί από την εισαγγελία Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της.

Ειδήσεις σήμερα 

Ραντεβού για εμβολιασμό: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69

Μακελειό στο Λος Άντζελες: 4 νεκροί μεταξύ τους και ένα παιδί – Τραυματίας στο νοσοκομείο ο δράστης - Δείτε βίντεο

Φάουτσι: «Η χώρα ενδέχεται να μη χρειαστεί το εμβόλιο της AstraZeneca»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης