Με κατάρρευση απειλείται το πέτρινο γεφύρι στο χωριό Βραδετό στα Ζαγοροχώρια.
Ο κ. Στέφανος Χρηστογούλας κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό το πρόβλημα και με σχετικό κείμενο ζητά «βοήθεια» για τη διάσωση του γεφυριού.
Αναλυτικά αναφέρει:
Άλλο ένα γεφύρι, απειλείται με κατάρρευση.
Αυτό της Σκάλας του Βραδέτου ή αλλιώς το «Πέρα Γεφύρι ή το Βραδετινό».
Το μονότοξο εκεί στην απαρχή της, όπου η απόσπαση των πρανών του μονοπατιού μόλις ένα μέτρο από το τόξο, απειλεί σε επόμενες δύσκολες καιρικές συνθήκες -ήτοι βροχές και μόνο- να συμπαρασύρει και το υπόλοιπο προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε προ λίγων ημερών μα κανείς δεν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ούτε καν και ο πεζοπόρος που διέσχισε την περασμένη Κυριακή 28/3 όπου ανάρτησε εικόνες στον προσωπικό του facebook λογαριασμό.
Μια εξ αυτών κέντρισε την προσοχή μου καιέσπευσα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασιν το μέγεθος της ζημιάς και με την σειρά μου να βροντοφωνάξω
ΒΟΗΘΕΙΑ. Καλώ κάθε υπεύθυνο να προστρέξει (… δεν με βγάζω από έξω) για να δημιουργηθεί γρήγορα κάποια αντιστήριξη πριν θρηνήσουμε ένα ακόμη πεσμένο γεφύρι! Ήδη χρήζει προσοχής η διέλευση μιας και περιορίστηκε περίπου στο μισό το πλάτος του μονοπατιού!
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.