Εστίαση: πως θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια όταν... ανοίξουν

Εστίαση: πως θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια όταν... ανοίξουν

Οι κανόνες όχι για άνοιγμα την μετά COVID-19 εποχή, αλλά για λειτουργία μέσα στην COVID-19

5272088
             Σε αυτή την στροφή της πανδημίας φαίνεται πως προκρίνεται το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης. Άνοιγμα αρχικά με εξυπηρέτηση μόνο σε τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, με χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες, με εβδομαδιαίο COVID19 self-test από το προσωπικό, με τέσσερις πελάτες ανά τραπέζι και μέτρα τήρησης αποστάσεων.

             Αν δοθεί το ΟΚ, η αγορά είναι έτοιμη; Πολλά ερωτήματα των επιχειρηματιών εστίασης δεν έχουν ακόμα απαντηθεί. Αυτό που θέλουν, είναι να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Αυτό που ΔΕΝ θέλουν είναι να ξανακλείσουν σε 15 μέρες ή ένα μήνα. Κάποιοι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζονται. Το προσωπικό των εστιατορίων που παρέμεναν κλειστά άρχισε δειλά δειλά να μετρά αντίστροφα. Αυτή την φορά επιχειρηματίες και προσωπικό, σε σχέση με το άνοιγμα των εστιατορίων του 2020 μετά το πρώτο lockdown, τουλάχιστον γνωρίζουν τα βασικά και έχουν αυτοπεποίθηση. Ο Νίκος Γδοντέλης, επικεφαλής των πρωτοβουλιών POSI Shield και ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΝΟΙΧΤΑ απάντησε σε ερωτήσεις εστιατόρων στην κλειστή διαδικτυακή συνάντηση που οργανώθηκε στις 29 Μαρτίου:

             Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως δεν πρόκειται για άνοιγμα την μετά COVID-19 εποχή, αλλά για λειτουργία μέσα στην COVID-19. Εάν αυτό γίνει σαφές όλα θα γίνουν και πιο εύκολα και πιο γρήγορα και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Για τα εστιατόρια φαίνεται να κλειδώνει το πρωτόκολλο με service μόνο σε εξωτερικούς χώρους, τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των τραπεζιών και οι παρέες στα τραπέζια δεν θα αριθμούν πάνω από τέσσερα άτομα. Επιπλέον φαίνεται σήμερα, πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το σύνολο του προσωπικού, αλλά και από τους πελάτες μέχρι να ξεκινήσουν το φαγητό τους. Το νέο στοιχείο που προστίθεται στα πρωτόκολλά λειτουργίας της εστίασης και του τουρισμού είναι η υποχρέωση self-test COVID-19 σε όλο το προσωπικό σε εβδομαδιαία βάση. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης