Την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού υπογράμμισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Τζάνειο Νοσοκομείο και πνευμονολόγος, Αθανάσιος Πρεκατές. Όπως είπε, «τα νοσοκομεία πασχουν. Θέλουμε χέρια γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και παραϊατρικό προσωπικό» και εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία.
Ο κ. Πρεκατές, δήλωσε παράλληλα πως έχουν έρθει και στο Τζάνειο νοσοκομείο γιατροί του ιδιωτικού τομέα, ώστε να βοηθήσουν με τις υπηρεσίες τους. Όπως εξήγησε έχει ήδη έρθει σε επαφή μαζί τους και είναι οι ειδικότητες τους πολύ χρήσιμες για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Πρόσθεσε πως οι νοσηλείες στο δικό του νοσοκομείο είναι αρκετές ενώ οι περισσότεροι ασθενείς είναι κάτω των 65 ετών, σχεδόν το 50%.
Για τις μεταλλάξεις, τόνισε πως ειδικά τα εμβόλια που έχουν τη τεχνολογία RNA, προστατεύουν από όσες μεταλλάξεις έχουν καταγραφεί όπως είναι η βρετανική και η νοτιοαφρικανική.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).