Την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού υπογράμμισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Τζάνειο Νοσοκομείο και πνευμονολόγος, Αθανάσιος Πρεκατές. Όπως είπε, «τα νοσοκομεία πασχουν. Θέλουμε χέρια γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και παραϊατρικό προσωπικό» και εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία.
Ο κ. Πρεκατές, δήλωσε παράλληλα πως έχουν έρθει και στο Τζάνειο νοσοκομείο γιατροί του ιδιωτικού τομέα, ώστε να βοηθήσουν με τις υπηρεσίες τους. Όπως εξήγησε έχει ήδη έρθει σε επαφή μαζί τους και είναι οι ειδικότητες τους πολύ χρήσιμες για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Πρόσθεσε πως οι νοσηλείες στο δικό του νοσοκομείο είναι αρκετές ενώ οι περισσότεροι ασθενείς είναι κάτω των 65 ετών, σχεδόν το 50%.
Για τις μεταλλάξεις, τόνισε πως ειδικά τα εμβόλια που έχουν τη τεχνολογία RNA, προστατεύουν από όσες μεταλλάξεις έχουν καταγραφεί όπως είναι η βρετανική και η νοτιοαφρικανική.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς