Η ΕΡΤ τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Η ΕΡΤ τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Ένα μεγάλο στοίχημα καλείται να πετύχει η δημόσια τηλεόραση αυτό το τριήμερο, με την κάλυψη των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην χώρα μας

ΕΡΤ
Συνεχείς συνδέσεις, έκτακτη επικαιρότητα, ειδικές ενημερωτικές εκπομπές, ζωντανή κάλυψη των μεγάλων εκδηλώσεων και προβολή αφιερωματικών ντοκιμαντέρ είναι μερικές μόνο από τις συνιστώσες του προγράμματος της ΕΡΤ, το οποίο από σήμερα 24 Μαρτίου ως και τις 26 Μαρτίου τροποποιείται και αφιερώνει το σύνολο του περιεχομένου στον εθνικό εορτασμό.

Σήμερα, η ΕΡΤ θα καλύψει με έκτακτες συνδέσεις και στο πλαίσιο των καθιερωμένων ενημερωτικών εκπομπών την συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως και την άφιξη του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin. 

Στις 16.00 στην ΕΡΤ1 θα προβληθεί ειδική ενημερωτική εκπομπή που θα παρουσιάσουν οι Φάνης Παπαθανασίου και Σταυρούλα Χριστοφιλέα, στην οποία μεταξύ άλλων θα μεταδοθεί η άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου και της Δούκισσας.

Θα ακολουθήσει στις 18.00 μία ακόμη ενημερωτική εκπομπή την οποία θα παρουσιάσει η Ανδριάνα Παρασκευοπούλου και θα καλύψει σε ζωντανή μετάδοση την Εκδήλωση στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, όπως και τις ομιλίες του Πρωθυπουργού, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα.

Η κυρία Λαμπράκη – Πλάκα θα φιλοξενηθεί στο στούντιο της ΕΡΤ προκειμένου να δώσει συνέντευξη για όσα έχουν σχεδιαστεί ενώ θα πραγματοποιηθεί γύρισμα από την ξενάγηση που θα ακολουθήσει το οποίο θα προβληθεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

1821-2021 | 200 χρόνια, κάθε μέρα το καλύτερό μας, για την Ελλάδα! | ΕΡΤ
Κλείσιμο


Θα ακολουθήσει στις 21.00 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθεί η αποκλειστική συνέντευξη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, την οποία εξασφάλισε για τη δημόσια τηλεόραση ο Νίκος Αλιάγας. Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνέντευξη η οποία θα έχει διάρκεια μισή ώρα, ο Γάλλο Πρόεδρος θα αναφερθεί σε θέματα τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και στο πόσο τον επηρεάσει η αρχαία ελληνική σκέψη και ο Ελληνικός πολιτισμός.

Την Πέμπτη, 25 Μαρτίου θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 2 η δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ στην ΕΡΤ1 το πρόγραμμα αρχικά θα μείνει στον προγραμματισμό του και θα γίνονται συνδέσεις με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την τελετή έπαρσης της Ελληνικής σημαίας ενώ θα ακολουθήσει σύνδεση για την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 10.00 οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα θυμίζει τις μεταδόσεις του παρελθόντος και αν βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, τότε θα γίνει μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών.

Θα ακολουθήσει η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Το μεσημέρι εντωμεταξύ θα προβληθεί η εκπομπή «Φλερτ» η οποία θα είναι αφιερωμένη στην ημέρα, με καλεσμένους και αφιερώματα.

Στις 18.00 θα ακολουθήσει μία ειδική ενημερωτική εκπομπή με παρουσιάστρια την Σταυρούλα Χριστοφιλέα με προσκεκλημένους ιστορικούς και ακαδημαϊκούς που θα κάνουν μία αναδρομή σε αυτά τα 200 χρόνια αναλύοντας πρόσωπα και γεγονότα. Στο πλαίσιο της εκπομπής θα προβληθεί το ειδικό αφιέρωμα που έχει ετοιμάσει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ενώ στο στούντιο θα βρεθεί καλεσμένη η Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη η οποία θα παραχωρήσει συνέντευξη. Θα ακολουθήσουν συνδέσεις με την Νέα Υόρκη, συνέντευξη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και πολλούς καλεσμένους μεταξύ των οποίων και τον Τζωρτζ Στεφανόπουλο.



Ειδήσεις σήμερα:

Τζορτζ Σίγκαλ: Ο διάσημος χολιγουντιανός ηθοποιός πέθανε στα 87 του χρόνια

Εξαδάκτυλος: Το ΕΣΥ να προετοιμαστεί για μάχη μακράς διάρκειας – Όχι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Η Ελλάδα «top» προορισμός για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες - Ποιες είναι οι προτιμήσεις τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης