Καιρός: Ανοιξιάτικη κακοκαιρία στην Αττική - Δείτε τι καιρό θα κάνει σήμερα και αύριο

Καιρός: Ανοιξιάτικη κακοκαιρία στην Αττική - Δείτε τι καιρό θα κάνει σήμερα και αύριο

Χιόνια στην Πάρνηθα - Βροχές και χιόνια παραμονή και ανήμερα της 25ης Μαρτίου - Βελτίωση από την Παρασκευή - Δείτε βίντεο και χάρτες

xiononero-arthro
Άστατος καιρός με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται σήμερα και αύριο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα απο τα κανονικά για την εποχή. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν την Παρασκευή (26/3) και ο καιρός θα βελτιωθεί. Απο το Σάββατο αναμένεται και άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο «ανοιξιάτικος» χιονιάς... χτύπησε χθες και την Αττική με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα αναγκάζοντας την τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ προς το Καζίνο.








Κλείσιμο
Σήμερα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές.




Εκτός απο τα δυτικά οπού θα έχει συννεφιά στην υπολοιπή χώρα σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στα νοτιοανατολικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή σε όλη τη χώρα.

Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 10, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 1 έως 13, στην Ήπειρο από 0 έως 15, στην Δυτική Στερεά από 1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 11, στις Κυκλάδες από 6 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 11 και στην Κρήτη από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

τεταρτη_θερμοκρασιες


Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα βροχών, σποραδικών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στα ορεινά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

αττικη_τεταρτη


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 25-03-2021 ( ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ )

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν, βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και μέχρι το βράδυ στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

πεμπτη


Στην Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται βροχή απο το μεσημέρι, οπότε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης που θα ξεκινήσει στις 10 απο το Ζάππειο προβλέπεται συννεφιά.

αττικη_πεμπτη



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-03-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στα ανατολικά και τα νότια και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός.

παρασκευη_2




Ειδήσεις σήμερα:

Νέο διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.586 νέα κρούσματα και 699 διασωληνωμένους - 51 θάνατοι

House of Gucci: Ο Αλ Πατσίνο και η Ρουμάνα καλλονή Μανταλίνα Γκενέα στα γυρίσματα της ταινίας

Μέχρι το Κορωπί ο προαστιακός τις ώρες άφιξης των επισήμων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης