Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΘΕΜΑ 104,6): Υπήρξαν λάθη συνεννόησης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΘΕΜΑ 104,6): Υπήρξαν λάθη συνεννόησης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Ο Νικόλαος Πλατανησιώτης σχολίασε ότι είναι πολλά τα ανοιχτά ζητήματα με τα οικιακά rapid tests

Screenshot_2021-03-22_at_8_15_59_PM
«Υπήρξαν προβλήματα στη συνεννόηση κι επικοινωνία που οδήγησαν στην εξέλιξη της επίταξης υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών, τόσο από πλευράς Υπουργείου Υγείας αλλά και από πλευράς Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 o Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση μέσω της οποίας ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά διαχώρισε σαφώς τη θέση του από τα αναφερόμενα στην χθεσινή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως διευκρίνησε ο κ. Πλατανισιώτης ο ΙΣΠ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τις τελευταίες 2-3 μέρες με το Υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Από τα 4.000 μέλη του Συλλόγου οι γιατροί που μπορούσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου είναι πρακτικά μερικές δεκάδες, σημειώνει.

Ο ΙΣΠ έχει καταθέσει πλέγμα προτάσεων ενώ, όπως δήλωσε, ο Πρόεδρος αισιοδοξεί ότι ήδη διαφαίνεται σύμπνοια κι επίλυση των ζητημάτων.




Προβληματισμός για τα rapid test μέσω φαρμακείων

Υποστηρικτής της λογικής όσο περισσότερα τεστ τόσο καλύτερα ο ίδιος, ο Ν. Πλατανησιώτης επισημαίνει πάντως τα πολλαπλά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά: Η αποτελεσματικότητα των εν λόγω τεστ μένει να αποδειχθεί, όπως επίσης η ειλικρίνεια της πλειοψηφίας των χρηστών αλλα και η πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων.

Ενώ όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΠ, τεράστιο θέμα προκύπτει και με τον τρόπο μαζικής απόρριψης χιλιάδων τέτοιων τεστ καθώς πρόκειται για βιολογικά απόβλητα.

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας τέλος τις αναφορές για αμοιβή των φαρμακοποιών από τα τεστ ο ίδιος επισήμανε ότι με κάτι περισσότερο από 15 ευρώ διενεργείται με ασφάλεια το τεστ σε έγκυρα κέντρα, άρα κάτι τέτοιο δεν έχει λογική.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβολιασμός: Για ποιες ηλικιακές ομάδες ανοίγει το σύστημα - Το πρόγραμμα παραλαβής εμβολίων τον Απρίλιο 

Self Test: Αρχές Απριλίου στα φαρμακεία - Βήμα-βήμα η διαδικασία - Πόσο αξιόπιστα είναι 

Ιβάνκα Τραμπ: Με προσεκτικά βήματα ετοιμάζει την ολική επαναφορά της στην πολιτική σκηνή 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης