Δερμιτζάκης: Η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με AstraZeneca

Δερμιτζάκης: Η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με AstraZeneca

Ο ΕΜΑ και ο ΠΟΥ είχαν δώσει μια πρώτη εικόνα και άποψη που καθησύχαζε πλήρως, πρόσθεσε εκτιμώντας πως η δεύτερη εκτίμηση επί του εμβολίου, την οποία καλούνται να κάνουν δεν μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό

lifemagazinegr_manolis_dermitzakis_genetistis_viologos-1
Για εντελώς αντιπαραγωγικό πολιτικό παιχνίδι γύρω από την AstraZeneca έκανε λόγο ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Συνεχώς προκύπτουν στοιχεία τα οποία απορρίπτονται μετά» εξήγησε και κάλεσε τον κόσμο να ηρεμήσει αφού οι αριθμοί περιστατικών με παρενέργειες είναι όπως χαρακτηριστικά είπε «πολύ μακριά για να δικαιολογούν ακόμη και την ανησυχία, πόσο μάλλον και την αναστολή των εμβολιασμών».

Ο ΕΜΑ και ο ΠΟΥ είχαν δώσει μια πρώτη εικόνα και άποψη που καθησύχαζε πλήρως, πρόσθεσε εκτιμώντας πως η δεύτερη εκτίμηση επί του εμβολίου, την οποία καλούνται να κάνουν δεν μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό.

Επομένως σύμφωνα με τον καθηγητή η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με το AstraZeneka αφού ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει έστω μια λίγο μεγαλύτερη πιθανότητα παρενεργειών, οι αριθμοί είναι τόσο μικροί που κυμαίνονται στα επίπεδα των αλλεργικών αντιδράσεων.

Όσον φορά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ο κος Δερμιτζάκης εκτίμησε πως βάσει δεδομένων τα χειρότερα έρχονται.

"Βλέπουμε συνεχώς αύξηση των κρουσμάτων, καμία αλλαγή στα μέτρα, πολύ πιθανό αυτές οι γιορτές που έγιναν στο διάστημα της Καθαράς Δευτέρας και πριν θα οδηγήσουν σε νέα έκρηξη από μόνες τους πέρα από αυτή που ήδη έρχεται και την βλέπουμε", τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης