Θήβα: Ξήλωσαν καλώδια μήκους 15 χιλιομέτρων από φωτοβολταϊκά πάρκα

Θήβα: Ξήλωσαν καλώδια μήκους 15 χιλιομέτρων από φωτοβολταϊκά πάρκα

Η αξία τους ανέρχεται σε περισσότερα από 10.000 ευρώ

kalodia_xalkou
Έφερε αποτελέσματα η έρευνα της Ασφαλείας Θηβών που ακολούθησε την ανεύρεση μισού τόνου καλωδίων χαλκού σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης σκραπ σε περιοχή της Βοιωτίας, καθώς ταυτοποιήθηκαν οι δράστες που έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές για παρόμοιες κλοπές.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες «κυνηγούς» χαλκού, οι οποίοι από τις 28 Φεβρουαρίου ως την προηγούμενη Πέμπτη είχαν ρημάξει τα φωτοβολταϊκά πάρκα συγκεκριμένης εταιρείας σε περιοχές της Θήβας και είχαν ξηλώσει καλώδια χαλκού διαφόρων τύπων και χάλκινες ταινίες συνολικού μήκους 15.500 μέτρων! Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες.

Στην ταυτοποίηση των δραστών έφτασαν οι αστυνομικοί μετά την έφοδο που έκαναν την περασμένη Παρασκευή οι συνάδελφοί τους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων, όπου εντόπισαν κλεμμένα καλώδια και ταινίες χαλκού, συνολικού βάρους 510 κιλών και αξίας 10.500 ευρώ. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη των φωτοβολταϊκών πάρκων, ενώ ο Έλληνας ιδιοκτήτης της μάντρας και ο αλλοδαπός υπάλληλός του συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασε τα 100 δισ. η περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ - Μόνο 5 άνθρωποι τον ξεπερνούν σε πλούτο!

Πλαστό τεστ με 17 ευρώ και... πιστοποιητικό «fit to fly» για σκυλίτσα και νερό βρύσης!

Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης