Σεισμός 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία - Αισθητός σε πολλές περιοχές - Δείτε βίντεο

Σεισμός 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία - Αισθητός σε πολλές περιοχές - Δείτε βίντεο

Ο σεισμός έγινε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας - Επιφανειακός με εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό - Το Ευρωμεσογειακό δίνει μέγεθος στα 6,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα -Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί -  «Ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια, οι μαθητές είναι στα προαύλια» λέει ο δήμαρχος Ελασσόνας - Ελικόπτερο επιθεωρεί για ζημιές

dfshg
Σεισμός ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική και σε αρκετές περιοχές της χώρας (υπάρχουν αναφορές από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Καλαμπάκα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων), σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00.

Σύμφωνα με τα  αναθεωρημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν για την ώρα αναφορές για σοβαρές ζημιές.

Εγκλωβίστηκε ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι

Ένα άτομο  είχε εγκλωβιστεί λόγω του σεισμού στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Συγκεκριμένα, ένας ηλικιωμένος άνδρας με κινητικά προβλήματα εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, όταν από τον σεισμό κατέρρευσε τοίχος, ωστόσο απεγκλωβίστηκε με την επέμβαση της πυροσβεστικής. 

Οι πρώτες εικόνες από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε στη Λάρισα

Κέντρο Λάρισας μετά το σεισμό
Κλείσιμο

Οι πρώτες στιγμές μετά τον ισχυρό σεισμό στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας


Ελικόπτερο επιθεωρεί για ζημιές

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν, μετά τον σεισμό, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού), ενώ η 1η, 2η, 7η και 8η Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και δυνάμεις τους κινούνται προς την περιοχή.

Στην περιοχή μεταβαίνει και κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, βρίσκονται στον θάλαμο επιχειρήσεων του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) και σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Στρατιωτικό ελικόπτερο πραγματοποιεί αυτοψία πάνω από τα χωριά της Ελασσόνας


Επιπλέον, ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιεί εναέρια επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής για εντοπισμό ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ προσεγγίζει την περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταγραφές, η σεισμική δόνηση προκάλεσε υλικές ζημιές σε μια οικία στην περιοχή Μεσοχώρι Ελασσόνας, όπου και ολοκληρώθηκε επιτυχώς επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ηλικιωμένου, καθώς και σε ένα σχολείο στην περιοχή Δαμάσι Τυρνάβου, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

xartis_seismos1

seismoslarisa__1_
seismoslarisa__2_

Πολύ μεγάλος σεισμός στα Τρίκαλα ΤΩΡΑ Τετάρτη 3-3-2021



Λίγα λεπτά μετά την πρώτη δόνηση, ακολούθησαν νέες, μεγέθους 4,7, 4,2 και 4,9  Ρίχτερ στην ίδια περιοχή και με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. 





Την ίδια στιγμή, το Ευρωμεσογειακό δίνει τον κύριο σεισμό στα 6,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων, στα 23 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Λάρισας. 


evromesogiako1



«Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία. Ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις» είπε για την κατάσταση στην περιοχή της Ελασσόνας, ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου, Χριστόφορος Κατσαρός είπε: «Ο σεισμός ήταν μεγάλος και δυνατός, κάνουμε αυτοψίες να δούμε τι ζημιές υπάρχουν ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης… Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του και μαζεύτηκε στις πλατείες ενώ αμέσως εκκενώθηκαν τα σχολεία και μεταφέρθηκαν τα παιδιά σε ασφαλές μέρος… Από πρώτη ματιά έχουν πέσει μάντρες σπιτιών».

seismoslarisa__3_
seismoslarisa__4_



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Ελασσόνα: Πληροφορίες για εγκλωβισμένο στο Μεσοχώρι

Δήμαρχος Ελασσόνας: Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από τον σεισμό, προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση

Σεισμός στην Ελασσόνα - Αθάνασιος Γκανάς: Έγινε και μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης