Ελληνικό - Αργυρούπολη: Σήμερα ο καθαρισμός των γκράφιτι με τους Ήρωες της Επανάστασης

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Σήμερα ο καθαρισμός των γκράφιτι με τους Ήρωες της Επανάστασης

Έντονη αντίδραση από τον δήμαρχο της περιοχής - «Θα τα καθαρίζω όσες φορές χρειαστεί» - «Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν!», αναφέρει σε ανάρτησή του

elliniko-graffity-1
Εντός της ημέρας αναμένεται ο καθαρισμός των γκράφιτι με τις προσωπογραφίες 12 ηρώων της Επανάστασης, με τις οποίες ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θέλησε να τιμήσει την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση, τις οποίες και βεβήλωσαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον νεαρό καλλιτέχνη γκράφιτι, τον επονομαζόμενο «Εύρυτο» προκειμένου να φιλοτεχνήσει ένα τοίχο στην περιοχή και να αφιερωθεί στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ωστόσο, μετά από δημοσιεύματα τα οποία ήθελαν τον νεαρό καλλιτέχνη να έχει φιλοτεχνήσει στο παρελθόν έργα σε δρόμους που προάγουν ακροδεξιές ιδεολογίες, κάποιοι αποφάσισαν να βεβηλώσουν τις μορφές της Επανάστασης, ζωγραφίζοντας πάνω στα πρόσωπα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της Μπουμπουλίνας και άλλων ηρώων.

Την βεβήλωση των έργων του «Ευρύτου» αποκάλυψε ο δήμαρχος με ανάρτησή του στο Facebook στην οποία καταφερόταν εναντίον όσων προέβησαν σε αυτήν την κίνηση τονίζοντας πως ο ίδιοςε θα καθαρίσει τις προσωπογραφίες όσες φορές χρειαστεί. «Δεν μας εξέπληξε η βεβήλωση των Ηρώων του 1821 που φιλοτεχνήσαμε προκειμένου να τιμήσουμε τους αγώνες τους. Ήταν αναμενόμενο από τους λεγόμενους “δημοκράτες” της πόλης μας που με ένα παραλήρημα μίσους ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και τα ΜΜΕ χαίρετησαν την πρωτότυπη μας ιδέα που ήδη και άλλοι δήμοι ακολουθούν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

Τα σχόλια των πολιτών είναι χαρακτηριστικά αφού καταδικάζουν τις ενέργειες αυτές ενώ συγχαίρουν τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία του.  Ο ίδιος ο δήμαρχος πάντως, σχολιάζοντας σε μηνύματα πολιτών κάτω από την ανάρτησή του, σημειώνει πως σήμερα αναμένεται να προβεί σε καθαρισμό των έργων, ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει, θα το κάνει όσες φορές χρειαστεί.
dimarxos-grafiti-12
Κλείσιμο
Η ανάρτηση του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν! Δεν μας εξέπληξε η βεβήλωση των Ηρώων του 1821 που φιλοτεχνήσαμε προκειμένου να τιμήσουμε τους αγώνες τους.

Ήταν αναμενόμενο από τους λεγόμενους “δημοκράτες” της πόλης μας που με ένα παραλήρημα μίσους ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και τα ΜΜΕ χαίρετησαν την πρωτότυπη μας ιδέα που ήδη και άλλοι δήμοι ακολουθούν.
Αυτό που μας εξέπληξε όμως ήταν το μαύρισμα των ματιών τους, χαρακτηριστική ενέργεια που έκαναν στους Αγίους μας οι Τούρκοι και οι Αγαρηνοί όταν έμπαιναν στους ναούς μας!!!

Ακόμα και σήμερα όμως, οι Τούρκοι θα έδειχναν σεβασμό στον Κολοκοτρώνη, όχι όμως οι Νενέκοι που εξακολουθούν να μην θέλουν αναφορά σε κάθε σύμβολο εθνικό.

Έως αύριο θα έχουμε αποκαταστήσει τα έργα. Και θα το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί μην έχετε αμφιβολία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην μίζερη μειοψηφία των νοσηρών βεβηλων να αμαυρώσει τις αρχές και τις αξίες μας.

Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν! Δεν μας εξέπληξε η βεβήλωση των Ηρώων του 1821 που φιλοτεχνήσαμε προκειμένου να...

Posted by Γιάννης Κωνσταντάτος on Monday, March 1, 2021

Δείτε τα έργα του «Ευρύτου» πριν την «παρέμβαση»:




elliniko-graffity-12
elliniko-graffity-13
elliniko-graffity-14
elliniko-graffity-15
Δείτε τα έργα του «Ευρύτου» όπως είναι σήμερα:
graffiti-tag-01
graffiti-tag-012
graffiti-tag-013
graffiti-tag-014

Ειδήσεις σήμερα: 

Αμετακίνητη η κυβέρνηση για Κουφοντίνα – Στα άκρα η σύγκρουση με ΣΥΡΙΖΑ

Ελληνικό #Metoo: Στην εισαγγελία σήμερα νέες καταγγελίες από το ΣΕΗ - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης

Μείωση ενοικίου: Κόπηκαν από τις αποζημιώσεις 110.000 αιτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης