Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης... στο Twitter!

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης... στο Twitter!

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένας πολίτης επιχειρεί να μεταφέρει με tweet τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, βάσει των απομνημονευμάτων του

kolokotronis__1_
Μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία εμφανίζεται στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεκριμένα στο twitter.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένας πολίτης επιχειρεί να μεταφέρει με tweet τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, βάσει των απομνημονευμάτων του και των επιστολών που φιλοξενούνται σε επίσημα Αρχεία του Κράτους με σκοπό να ανακινήσει τη μνήμη των Ελλήνων χρηστών του twitter. Ζωντανεύοντας την ιστορία, «τουιτάροντας» ως Κολοκοτρώνης με τη γλώσσα της εποχής και περιοριζόμενος στις προϋποθέσεις που θέτει η πλατφόρμα, πρόκειται για ένα εγχείρημα που μπορεί να φαίνεται εύκολο, έχει όμως, λόγω της συντομίας και της συμπύκνωσης, αρκετές δυσκολίες.

kolokotronis__3_
kolokotronis__2_


Ο διαχειριστής του λογαριασμού που διατηρεί την ανωνυμία του, προετοιμάζεται από το 2019 εν όψει της επετείου του 2021. Όλα αυτά που υπαγόρευσε ο Στρατηγός στον Γεώργιο Τερτσέτη απαίτησαν πολλές ώρες μελέτης για να μεταφερθούν στο twitter σωστά, ώστε να μην παρερμηνευτεί το νόημα του κάθε γεγονότος και όπως φαίνεται κερδίζει μέρα με τη μέρα, τις εντυπώσεις καθώς οι χρήστες δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για να μάθουν για τη ζωή του Θοδωράκη διαβάζοντας μία ατάκα του. Από τα νεανικά του χρόνια, τις μεγάλες μάχες, τις κακές στιγμές αλλά και τις όχι τόσο γνωστές πτυχές της ζωής του οι οποίες αναδεικνύουν τη φιλοπατρία και την ευαίσθητη πλευρά του.

Αυτός ο λογαριασμός στο twitter έρχεται να μας θυμίσει αυτό που είπε ο ίδιος ο Στρατηγός: «Είς εσάς μένει να ισάσετε & να στολίσετε τον τόπο όπου ημείς ελευθερώσαμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Η προοπτική του καιρού για τον Μάρτιο: Πότε έρχεται κρύο και κακοκαιρία - «Πέφτει» από σήμερα η θερμοκρασία

Αλέξης Κούγιας: Προαναγγέλλει μηνύσεις κατά πάντων - Βάζει στο στόχαστρο Καπουτζίδη, «φωτογραφίζει» Καινούργιου

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το σκάνδαλο Barcagate
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης