Καραμανλής: Δεν δικαιούται αποζημίωση ο παραχωρησιούχος από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Καραμανλής: Δεν δικαιούται αποζημίωση ο παραχωρησιούχος από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Ο υπουργός υπενθύμισε πως το 2017 ο παραχωρησιούχος κράτησε τον δρόμο ανοικτό με αποτέλεσμα να «διπλώσουν» νταλίκες και να εγκλωβιστούν εκατοντάδες οδηγοί στην εθνική υπο ακραίες καιρικές συνθήκες

karamanlis_k
Η απόφαση της πολιτείας να κλείσει την Εθνική Οδό για λόγους δημόσιας ασφάλειας κατά την πρόσφατη σφοδρή χιονόπτωση δεν δίνει δικαίωμα στον παραχωρησιούχο να απαιτήσει αποζημίωση ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Βιλιάδο εξήγησε ότι η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο του εθνικού οδικού άξονα κατά τα την επέλαση της «Μήδειας» καθώς υπήρξε κίνδυνος και αδυναμία των οδηγών να κινηθούν υπο τις ακραίες συνθήκες.

Ο υπουργός υπενθύμισε πως το 2017 ο παραχωρησιούχος κράτησε τον δρόμο ανοικτό με αποτέλεσμα να «διπλώσουν» νταλίκες και να εγκλωβιστούν εκατοντάδες οδηγοί στην εθνική υπο ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Δεν είχε πρόβλημα ο παραχωρησιούχος να κρατήσει και πάλι τον δρόμο ανοικτό. Με δεδομένο όμως ότι το κλείσιμο της Εθνικής προέκυψε ως ανάγκη για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας, ο παραχωρησιούχος δεν δύναται και δεν έχει προβεί σε αίτημα αποζημίωσης», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.


Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή ο Λιγνάδης - Ετοιμάζει προσφυγή κατά της προφυλάκισής του

Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για την παράταση – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Προκαταβολή σύνταξης: Στις 10 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα - Οι όροι και η διαδικασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης