Ο «Τυφώνας» σαρώνει όλη την Ελλάδα και καθαρίζει τις παραλίες

Ο «Τυφώνας» σαρώνει όλη την Ελλάδα και καθαρίζει τις παραλίες

Το μοναδικό επιχειρησιακό πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη έχει καθαρίσει περισσότερες από 1.453 παραλιακές περιοχές, σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων

ΤΥΦΩΝΑΣ_ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ_2
Εντυπωσιακές είναι οι λήψεις από τις δράσεις του «Τυφώνα», του πραγματικά μοναδικού επιχειρησιακού πλοίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Το υπερσύγχρονο νορβηγικής κατασκευής πλοίο, μήκους 72 μέτρων, ταξιδεύει όλο τον χρόνο στις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας, συνεχίζοντας απρόσκοπτα τους καθαρισμούς απρόσιτων ακτών.

Δείτε το βίντεο: Ο «Τυφώνας» καθαρίζει τον βυθό 


Μέχρι σήμερα, η ομάδα του «Typhoon Project» έχει καθαρίσει περισσότερες από 1.453 παραλιακές περιοχές, σε βάθος μέχρι και 50 εως 100 μέτρων από την ακτογραμμή, στις Κυκλάδες και στο Βόρειο Αιγαίο, στον Σαρωνικό και στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στην Πελοπόννησο, απομακρύνοντας περισσότερα από 168.188 κιλά απορρίμματα. Ταυτόχρονα, ο «Τυφώνας» λειτουργεί ως ερευνητική βάση για επιστημονικές ομάδες που μελετούν τη θαλάσσια ρύπανση στη χώρα μας.

tif1
Μέλη της μεγάλης επιχείρησης συγκεντρώνουν τα υλικά

Κλείσιμο
tif2
tif3
Γεμάτος σκουπίδια ο βυθός της θάλασσας κατά μήκος των ακτογραμμών

tif4
Η ομάδα δυτών που συνέλεξε τα υλικά από τη θάλασσα


Για τη σημαντική συμβολή του στον καθαρισμό των ακτών της χώρας, το «Typhoon Project» απέσπασε πρόσφατα σημαντική διάκριση στα Lloyd’s List Greek Shipping Virtual Awards 2020, κατακτώντας το «Sustainability Award».

Στόχος του “Typhoon Project” είναι ο συνεχής καθαρισμός του συνόλου της ελληνικής ακτογραμμής και η απόδοση των ακτών, καθαρών πια, σε κατοίκους και επισκέπτες της χώρας.

ΑΓΙΟΣ_ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ_01
ΑΓΙΟΣ_ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ_02
ΑΓΙΟΣ_ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ_03
ΑΓΙΟΣ_ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ_04


Πρόσφατα, ο «Τυφώνας» σάρωσε μία-μία και τις ακτές του ακριτικού Αη Στράτη, μαζεύοντας από το μικρό αυτό ιστορικό νησί της εξορίας περισσότερους από 14 τόνους απορρίμματα. Τα πλήρη στοιχεία όπως και ενδεικτικές φωτογραφίες του καθαρισμού του Αη Στράτη παρατίθενται στη λεπτομερή αναφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη


Δείτε το pdf: Ο «Τυφώνας» στις ακτές του ακριτικού Αη Στράτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης