Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην ΕΥΠ: Τα εσώρουχα, τα αγγίγματα και η δυσμενής μετάθεση

Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην ΕΥΠ: Τα εσώρουχα, τα αγγίγματα και η δυσμενής μετάθεση

Μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών καταγγέλλεται από γυναίκα που υπηρέτησε σε κομβικής σημασίας θέση - Τι αναφέρει για την προσέγγισή του και πώς βρέθηκε... κατηγορούμενη όταν αρνήθηκε να ενδώσει

eyp-42
Μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης εντός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών η οποία κατέληξε σε κατηγορίες για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Την υπόθεση αποκαλύπτει το dikastiko.gr και αφορά σε πρώην μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ το οποίο ασκούσε ψυχολογική βία σε γυναίκα, στέλεχος της ΕΥΠ η οποία και υπηρετούσε σε κομβικής σημασίας μονάδα για την χώρα. Ο εν λόγω άνδρας φέρεται πως καλούσε επανειλημμένα την καταγγέλλουσα σε διανυκτερεύσεις σε σουίτες ξενοδοχείων, της έκανε δώρα όπως εσώρουχα ενώ έφτανε μέχρι στο σημείο να την αγγίζει παρά την θέλησή της.

Όταν, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, έγινε αντιληπτό, μετά από ασφυκτικές πιέσεις πως δεν θα ενδώσει, η ίδια βρέθηκε σε θέση να απολογείται για τον «μισό Πειθαρχικό και Ποινικό Κώδικα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Μεταξύ των όσων της καταλογίζονταν ήταν παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κ.α. στο πλαίσιο της αποτυχίας μίας υπηρεσιακής υπόθεσης στην οποία η καταγγέλλουσα είχε εμπλακεί εξαιτίας του άλλοτε ισχυρού στελέχους της ΕΥΠ.

Μάλιστα σε συνέχεια της εκδικητικής συμπεριφοράς, ο απορριφθείς τελικά την έπαυσε από την κομβική θέση που κατείχε τοποθετώντας την σε θέση γραφείου. Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η καταγγέλλουσα είχε αποστείλει από τότε (Ιούλιος 2018) σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών, χωρίς όμως τότε να αναφερθεί σε γεγονότα σεξουαλικής βίας. Οι εν λόγω αφηγήσεις προέκυψαν σύμφωνα με την ίδια μετά το ολοένα και αυξανόμενο κύμα αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις στον χώρο του αθλητισμού και της τέχνης που ακολούθησαν τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου.

Η γυναίκα ζητεί να διερευνηθούν τα αδικήματα της «βίας κατά υπαλλήλων», «παράνομης βίας» από πρόσωπο που έχει «σχέση εργασίας ή υπηρεσίας», «ψευδή καταμήνυση».

Η προσέγγιση και τα εσώρουχα

Η καταγγέλλουσα προσελήφθη στην ΕΥΠ το 2009 και το 2015 ανέλαβε επικεφαλής ευαίσθητης περιοχής της χώρας. Το μαρτύριό της ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2016 όταν και σε συνάντησή της στο γραφείο του, αυτός την έπεισε να βρεθεί μαζί του σε μικρό δωμάτιο το οποίο υπήρχε στον χώρο για την ξεκούρασή του, όπου και της έδωσε ως «δώρο» εσώρουχα και μία καλτσοδέτα. Στην συνέχεια της έστελνε συνεχώς μηνύματα ζητώντας της να του στείλει φωτογραφία φορώντας τα, ενώ ταυτόχρονα στις αρνήσεις της, αυτός έθετε υπαινιγμούς για δυσμενείς μεταθέσεις.

Κλείσιμο
Αποκορύφωμα των όσων η ίδια καταγγέλλει οι συνεχείς πιέσεις για να διανυκτερεύσουν μαζί σε ξενοδοχεία της επαρχίας, μέχρι το σημείο όπου ο ίδιος αφού την ξεγέλασε λέγοντας πως θα την επισκεφτεί με «το δεξί του χέρι» τελικά εμφανίστηκε μόνος του και καθώς η ίδια οδηγούσε, αυτός ξεκίνησε να την αγγίζει παρά την θέλησή της.

Η περιγραφή της είναι συγκλονιστική αφού η ίδια όπως λέει για να τον αποφύγει προσποιήθηκε πως πονούσε με αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο και να υποστεί εισαγωγή δεχόμενη ορούς και εξετάσεις μόνο και μόνο για να απομακρυνθεί από τον ίδιο.

Τελικώς όταν μετά από πολλές και ασφυκτικές πιέσεις έγινε αντιληπτό πως η ίδια δεν θα ενδώσει βρέθηκε αντιμέτωπη με τις προαναφερθείσες κατηγορίες, με μετάθεση και με στέρηση των 2/3 του μισθού της.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο «τραπέζι» το επίδομα ανεργίας - Ποια σενάρια εξετάζονται με βάση τις προτάσεις Πισσαρίδη

Ενθουσιασμός στα social media για την ιστορική προσεδάφιση του «Perseverance» στον Άρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης