ΛΑΡΚΟ: Το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει μόλις αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

ΛΑΡΚΟ: Το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει μόλις αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Κατέρρευσε η οροφή στα καμίνια της μονάδας λόγω του χιονιά

IMG-9f5e9ff785616083e82c1f4d0c2b04b7-V
Εκτός λειτουργίας βγάζει η βαρυχειμωνιά και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ αφού από το βάρος του χιονιού κατέρρευσε η οροφή στα καμίνια της μονάδας νικελίου.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το εργοστάσιο έχει τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και θα επαναλειτουργήσει μόλις αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ανδρέας Κορέτζελος ανέφερε protothema.gr ότι για λόγους ασφαλείας το εργοστάσιο θα μείνει εκτός λειτουργίας, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών για διάστημα 2 μηνών.

«Έχει καταρρεύσει ένα μέρος της στέγης, σε εγκατάσταση που δεν χρησιμοποιείται εδώ και έξι μήνες. Κατέρρευσε λόγω της ποσότητας του χιονιού -πάνω από ένα μέτρο το ύψος του-. Δεν υπάρχουν ούτε τραυματίες, ούτε εγκλωβισμένοι. Δεν έχουμε ρεύμα και γίνονται προσπάθειες επανασύνδεσης του» ανέφερε ο διευθυντής της ΛΑΡΚΟ, Γιώργος Βαλλιμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργοστάσιο υπολειτουργεί από προχθές το απόγευμα όταν ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος. Η κατάρρευση μέρους της στέγης στο ηλεκτροκάμινο 5 της μονάδας νικελίου έγινε χθες το πρωί.

Το ΥΠΕΝ υποστηρίζει ότι δεν επηρεάζει τη λειτουργία του εργοστασίου η κατάρρευση του στεγάστρου. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι εντός της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη και έως αύριο το μεσημέρι η παραγωγή θα επανέλθει στα συνηθισμένα επίπεδα.

Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ είναι πολύ παλιές και χωρίς συντήρηση και αυτό επιτείνει τα προβλήματα, ειδικά τις τελευταίες μέρες που εξελίσσονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ΛΑΡΚΟ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ιδιωτικοποίησης και είναι σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης λόγω της βαρυχειμωνιάς, γεγονός που προκάλεσε χθες αλλά και σήμερα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και την μετακίνηση των εργαζομένων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πώς θα εξελιχθεί ο χιονιάς - «Σπάνια φαινόμενα στην Αττική» - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Μήδεια: Μοναδικό βίντεο από την χιονισμένη Αθήνα από ψηλά

Στις 6 θα κλείσουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης