Νικολακόπουλος (ΟΑΣΑ) στον ΘΕΜΑ 104,6: Αποσύρονται τα λεωφορεία από τους δρόμους

Νικολακόπουλος (ΟΑΣΑ) στον ΘΕΜΑ 104,6: Αποσύρονται τα λεωφορεία από τους δρόμους

Οδηγίες για τις μετακινήσεις με μετρό, Τραμ και Προαστιακό - Σύσταση από την Πολιτική Προστασία, οι κάτοικοι να μην μετακινηθούν πριν τις 10:00

dromoi-xionia-5
Εντολή να επιστρέψουν όλα τα λεωφορεία, που κυκλοφορούσαν από νωρίτερα στους δρόμους της Αθήνας, στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΑ έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού λίγο πριν τις 7 το πρωί.

Όπως δήλωσε στον «ΘΕΜΑ 104.6» ο οργανωτικός γραμματέας των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Φώτης Νικολακόπουλος, τα λεωφορεία αποσύρονται μέχρι νεωτέρας, καθώς τα προβλήματα στους δρόμους είναι μεγάλα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και περιπτώσεις με λεωφορεία που κόλλησαν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Αντίστοιχα, λόγω της πολύ ισχυρής χιονόπτωσης δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του Προαστιακού. Επίσης λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβαζονται σε συρμούς του Τέλος, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση «Λεωφ. Βουλιαγμένης» έως το Σύνταγμα.

Δύσκολες οι μετακινήσεις - Πού υπάρχουν προβλήματα

Την ίδια ώρα, με μεγάλη προσοχή πρέπει να κινηθούν σήμερα πεζοί και οδηγοί στην Αττική καθώς όλο το λεκανοπέδιο βρίσκεται σε λευκό κλοιό.

Αυτή την ώρα υπάρχει πρόβλημα στη λεωφόρο Αθηνών με κατεύθυνση την Ελευσίνα από το ύψος του Χαϊδαρίου στο Παλατάκι και χρειάζονται αλυσίδες. Εναλλακτικά για μετάβαση προς Ελευσίνα προτείνεται η Αττική Οδός. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες και για το λόγο αυτό απευθύνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες.

Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους.

Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο.

Αρχικά η σύσταση αφορούσε τους κατοίκους του Βόρειου Τομέα Αθηνών και της Ανατολικής Αττικής ωστόσο λόγω της έντονης χιονόπτωσης κρίθηκε απαραίτητο να ισχύσει σε όλη την Αττική.

Επίσης το εμβολιαστικό πρόγραμμα την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει στις 10:30πμ. Οι πολίτες που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό από τις 8:00 έως τις 10:30 θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολιτική Προστασία: Έκτακτη σύσταση στους κατοίκους της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής-Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα

Βίντεο και φωτογραφίες: Σφοδρή χιονόπτωση και στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης