Κακοκαιρία «Μήδεια»: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα

«Θα δοκιμαστούμε, αλλά είμαστε όλοι εδώ» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία - Η απαγόρευση ισχύει  και για την παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών,  τον Ε65 και ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και Λαμίας-Άμφισσας - Αποκαταστάθηκαν και οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση στη Δυτική Φθιώτιδα

fortiga_xioni_main
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κα τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Νίκο Χαρδαλιά για την αποτίμηση της κατάστασης λόγω της επέλασης του χιονιά, που έφτασε και στην Αττική.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τη σύσκεψη, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα πέρασε και κατευθύνεται προς τις νοτιότερες περιοχές, γι' αυτό αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευτεί και στην Πελοπόννησο, αν οι συνθήκες το επιβάλουν.

Το θέμα θα επανεξεταστεί κι αύριο το πρωί σε νέα σύσκεψη.

5243526
«Στόχος μας είναι να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και υπογράμμισε οτι θα παραμείνουν ανοικτοί. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής. Θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν ακραία, ενώ είναι σε συναγερμό 24 ώρες το 24ωρο μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

Κλείσιμο
«Η επαγρύπνηση στην Πολιτική Προστασία είναι από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» τόνισε περαιτέρω και προσέθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία των πολιτών θα πάνε όλα καλά, και τους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν χωρίς σοβαρό λόγο. Όσοι κυκλοφορούν να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους κα να είναι προσεκτικοί γιατί θα υπάρχει πολύς παγετός και κίνδυνος ατυχημάτων. Θα περάσει κι αυτό. Όλοι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

5243529__1_


Λαμία: Άρχισε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών στο εθνικό δίκτυο

Έχουν αποκατασταθεί όλες οι βασικές λειτουργίες στο οδικό δίκτυο στην Κεντρική Ελλάδα μετά το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας, ενώ την ίδια στιγμή όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε ανασύνταξη περιμένοντας τις επόμενες ώρες ένα δεύτερο κύμα.

Ήδη πριν από λίγο άρχισε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών πάνω από 1,5 τόνων στο εθνικό δίκτυο, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει και για άλλους δρόμους, όπως στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, όπως τον Ε65 και σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και Λαμίας-Άμφισσας.

Ήδη οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τα φορτηγά πάνω από 1,5 τόνους κατά μήκος του εθνικού δικτύου στο ρεύμα προς Αθήνα λίγα χιλιόμετρα πριν από το Μαρτίνο, καθώς εκεί αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

5223768


Ήδη αποκαταστάθηκαν και οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση στη Δυτική Φθιώτιδα, όπως επίσης αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου στη Φθιώτιδα.

Τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία λόγω των κακών καιρικών φαινομένων στους περισσότερους δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του lockdown θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Κεντρική Εύβοια, ενώ με αποφάσεις της η δήμαρχος Χαλκιδέων επεκτείνει το κλείσιμο και στα ειδικά σχολεία για το επόμενο τριήμερο.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Θήβας και Λιβαδειάς. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων για αύριο, Δευτέρα, στο σύνολο των δήμων της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.


5223768

Ειδήσεις σήμερα

Λήμνος: Κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Η Γαλλία ξεκίνησε διαδικασίες για να τεθεί εκτός νόμου ακροδεξιά, αντιμεταναστευτική οργάνωση

«Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής» - Δείτε το σποτ με Γιώργο Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης