Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Να μη καθυστερήσει ο εμβολιασμός των ογκολογικών ασθενών

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Να μη καθυστερήσει ο εμβολιασμός των ογκολογικών ασθενών

Η εταιρεία ζητά να κληθούν οι ασθενείς για εμβολιασμό σ’ αυτή την φάση, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους

5218539
Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ογκολογικών ασθενών, αφού ήδη ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός της ομάδας πρώτης προτεραιότητας (πολύ μεγάλης ηλικίας ατόμων, υγειονομικών κ.α) ζητεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

"Οι ογκολογικοί ασθενείς θα πρέπει να κληθούν για εμβολιασμό σ’ αυτή την φάση, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, εκτός των περιπτώσεων εκείνων που λόγω της φάσης της νόσου ή των θεραπειών τους, δεν το επιτρέπουν οι γιατροί τους για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα" υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.

Ως γνωστόν τόσο ο καρκίνος, όσο και άλλες χρόνιες παθήσεις καθιστούν τους επιβιώσαντες αυξημένου κινδύνου για βαρύτερη νόσηση από τη λοίμωξη με τον ιό SAARS COV 2 και μεγαλύτερη θνησιμότητα από την COVID-19. Για παράδειγμα, ένας ογκολογικός ασθενής 50 ετών χωρίς σημεία υποτροπής της νόσου που διάγει μία φυσιολογική ζωή μπορεί να είναι περισσότερο ευάλωτος αν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, λόγω της επιβάρυνσης που μπορεί να του έχουν προκαλέσει σε διάφορα όργανα του ( π.χ. του καρδιαγγειακό, πνεύμονες) η ίδια η νόσος ή οι θεραπείες στις οποίες είχε υποβληθεί στο παρελθόν.

Τέλος, η Εταιρία διευκρινίζει πως για την πιστοποίηση της πάθησης και της προτεραιότητας αρκεί η βεβαίωση του θεράποντα ιατρού.

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 1.327 τα νέα κρούσματα - Τα 676 στην Αττική 

Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες: Παράταση άλλους 8 μήνες στα «παγωμένα» κορωνοχρέη 

Μίκης Θεοδωράκης για Αντώνη Καλογιάννη: «Είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος και με άφησε πίσω» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης