Καθηγητής Γκίκας (ΘΕΜΑ 104.6): είχαμε διαφωνίες από την Παρασκευή στην επιτροπή για το lockdown

Καθηγητής Γκίκας (ΘΕΜΑ 104.6): είχαμε διαφωνίες από την Παρασκευή στην επιτροπή για το lockdown

«Tην Παρασκευή υπήρξε μια διστακτικότητα από πολλά μέλη της επιτροπής, όχι ενάντια στο lockdown, αλλά είπαν ας δούμε λίγο ακόμη, μήπως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», υπογράμμισε ο καθηγητής  Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών

maska_attiki
Στην αποκάλυψη ότι οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είχαν έντονες διαφωνίες μεταξύ τους ήδη από τη συνεδρίαση της περασμένςη Παρασκευής για την επιβολή ενός νέου lockdown που τελικά ανακοινώθηκε όμως χθες Τρίτη, προχώρησε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αχιλλέας Γκίκας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «την Παρασκευή υπήρξε μια διστακτικότητα από πολλά μέλη της επιτροπής, όχι ενάντια στο lockdown, αλλά είπαν ας δούμε λίγο ακόμη, μήπως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» και έτσι όπως εξήγησε δόθηκε παραπάνω χρόνος. Όμως, τελικά τα πράγματα σε πέντε μέρες εξελίχθηκαν αλλιώς με την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, παρότι και τώρα υπήρξε δισταγμός από κάποια μέλη ότι ίσως να μπορούσαμε να αναβάλουμε ένα lockdown για την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, εξήγησε ότι «ο ιός τρέχει όσο ανοίγεις κομμάτια της κοινωνίας, πολλαπλασιάζεται». Μιλώντας παράλληλα για την οικονομία, τόνισε ότι είναι κομμάτι της Δημόσιας Υγείας και μπαίνει και εκείνη στο τραπέζι. Εξέφρασε παράλληλα την επιφύλαξη του για τη χρονική διάρκεια του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως ενδεχομένως να μην είναι μόνο δύο εβδομάδες. Μάλιστα όπως είπε, «ελπίζουμε ότι ο καλός Θεός θα μας βοηθήσει» προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε όπως είπε, «ποιος θα τολμήσει να ανοίξει πάλι χωρίς να είναι κάτω από 200 οι διασωληνώσεις και τα κρούσματα κάτω από 500».

Κλείσιμο
Ο κ. Γκίκας ανέφερε επίσης, ότι το άνοιγμα των σχολείων συμμετείχε κατά 15% στην διασπορά στην κοινότητα. Όπως είπε, καταλαβαίνει γιατί ο κόσμος αμφισβητεί και αναρωτιέται γιατί ανοίγουν και κλείνουν, ωστόσο οποιαδήποτε διασπορά αυτή τη στιγμή είναι κάτι «που δεν θέλουμε στα πόδια μας», όπως υπογράμμισε. Τόνισε επίσης, την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.





Ειδήσεις σήμερα:

Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό 60-64 ετών - Ποιοι δεν θα λάβουν sms

Lockdown στην Αττική: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την εφαρμογή των νέων μέτρων

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Oι αλλαγές στην Αττική, delivery τις Κυριακές - Τι προτείνει ο ΙΕΛΚΑ για τις ουρές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης