Καιρός - Κακοκαιρία Μήδεια: Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια

Καιρός - Κακοκαιρία Μήδεια: Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:  Βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες την Πέμπτη – Κακοκαιρία «Μήδεια» από το Σάββατο

kakokairia_midia
Σοβαρή επιδείνωση του καιρού  στην Ελλάδα θα σημειωθεί από το Σάββατο, με την κάθοδο των ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή μας, που θα προκαλέσουν την κακοκαιρία «Μήδεια», όπως ονομάσθηκε από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αλλά και την Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη σήμερα, βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή της χώρας μας, κυρίως από το Σάββατο 13/2, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια», με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις  σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Πριν όμως την κακοκαιρία «Μήδεια», αύριο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά έως το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
kakokairia_mideia
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη την Τετάρτη βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή μας κυρίως από το Σάββατο 13/02, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια» με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ενδεικτικός είναι ο χάρτης της θερμοκρασίας στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε υψόμετρο 1500 μέτρων) του αριθμητικού μοντέλου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για την Κυριακή 14/02, με τις ψυχρές αέριες μάζες να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.
kairos_meteo_xionia
Κλείσιμο


kairos_kakokairia_mideia_meteo
Πριν όμως την κακοκαιρία «Μήδεια», την Πέμπτη  αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, όπου βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από νότιες διευθύνεις θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά έως το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.    Νεότερα για την κακοκαιρία «Μήδεια», θα δοθούν σε επόμενες ανακοινώσεις μας.     

Ποια ήταν η Μήδεια

Κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη και της Ωκεανίδας Ιδυίας ή Εκάτης. Ερωτεύτηκε τον Ιάσονα και τον βοήθησε να αποκτήσει το Χρυσόμαλλο δέρας. Για να αργοπορήσει τον Αιήτη, ο οποίος την καταδίωκε, τεμάχισε τον αδελφό της, Άψυρτο, και σκόρπισε στη θάλασσα τα μέλη του. Έπεισε τις κόρες του Πελία να τεμαχίσουν το σώμα του πατέρα τους και να το βράσουν, γιατί έτσι δήθεν θα κατόρθωναν να τον κάνουν πάλι νέο. Με αυτό τον τρόπο πήρε εκδίκηση εκ μέρους του Ιάσονα. Ο Ιάσονας εγκατέλειψε τη Μήδεια για να μνηστευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα, Γλαύκη. Η Μήδεια της έστειλε δηλητηριασμένο χιτώνα σαν δώρο για το γάμο της, ο οποίος έβγαζε φλόγες και την έκαψε και σκότωσε τα δύο της παιδιά Φέρητα και Μέρμερο, που είχε αποκτήσει με τον Ιάσονα. Στην Αθήνα, ενώθηκε με τον Αιγέα και απέκτησε το Μήδο. Προσπάθησε όμως να δηλητηριάσει το Θησέα κι έτσι ο Αιγέας την έδιωξε κι εκείνη κατέφυγε κοντά στο γιο της, Μήδο, στην Ασία, στη χώρα που από το όνομά της ονομάστηκε Μηδία. (Πηγή Wikipedia)

Ειδήσεις σήμερα: 

Boris Pasternak: Google doodle για τον συγγραφέα του «Δόκτωρ Ζιβάγκο»

«Δέχομαι το ρίσκο»: Η ατάκα Τσίπρα για τις διαδηλώσεις φέρνει νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης

Lockdown στην Αττική: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα του lockdown στην Αττική - Δείτε πίνακες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης