Γώγος: Δεν μπορεί να αποκλειστεί παράταση του lockdown και μετά την 28η Φεβρουαρίου

Γώγος: Δεν μπορεί να αποκλειστεί παράταση του lockdown και μετά την 28η Φεβρουαρίου

Όπως είπε, η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική «είναι όμως πολύ ανησυχητική» καθώς αρκετά κρούσματα νοσούν σοβαρά και μπαίνουν στα νοσοκομεία

lockdown-elegxoi-5
Για «γρήγορες» αποφάσεις σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη, σήμερα, αύριο ή την Παρασκευή, έκανε λόγο ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η Πάτρα έχει ήδη «κλείσει» από την προηγούμενη Παρασκευή και αυτό που μένει να εξεταστεί είναι εάν χρειάζεται η λήψη μέτρων για ολόκληρη την Αχαΐα. Για το «σκληρό» lockdown στην Αττική, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη γρήγορα καθώς παρατηρήθηκε γρήγορη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και της πληρότητας στις ΜΕΘ καθώς από 55% πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στο 63% και τώρα στο 72%.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική «είναι όμως πολύ ανησυχητική» καθώς αρκετά κρούσματα νοσούν σοβαρά και μπαίνουν στα νοσοκομεία. «Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία θα ήμασταν πιο χαλαροί», πρόσθεσε. Για τις Εκκλησίες τόνισε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να επιτρέπεται μόνο η ατομική λατρεία, όπως και τον Μάρτιο. Το lockdown τόνισε, πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες, αλλά εάν υπάρχει κάποιο αίτημα που μπορεί να γίνει δεκτό «θα το δούμε και θα το συζητήσουμε».

Σύμφωνα με τον καθηγητή τα πρώτα ορατά αποτελέσματα του αυστηρού lockdown θα φανούν σε 2,5 εβδομάδες αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει παράταση των περιορισμών.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από δυσαρεστημένο 67χρονο που άνοιξε πυρ μέσα σε κλινική στη Μινεσότα

Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία εφημερίδων στο Παγκράτι

ΗΠΑ: «Θερίζει» την Καλιφόρνια ο κορωνοϊός-Πλησίασε σε θύματα τη Νέα Υόρκη 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης