«Αυτή τη βδομάδα θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα, όσον αφορά τα κρούσματα, ενώ από την επόμενη βδομάδα, πιθανόν στα μέσα της, θα δούμε τα αποτελέσματα του lockdown», εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής ΜηχανικήςΔημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο καθηγητής τόνισε ότι αν πάμε στις 80.000-100.000 τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα κρούσματα, ωστόσο, εκτιμά ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα. Οι διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Σχετικά με τη διάρκεια του lockdown ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να διαρκέσει τρεις βδομάδες. «Το θέμα είναι η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών. Εκεί δεν έχουμε πολύ καθαρή εικόνα», διευκρίνισε.
Για το αν θα έχουμε αποτελέσματα, είπε ότι «έχουμε το περιθώριο να έχουμε αποτελέσματα πριν φτάσει το σύστημα σε κρίση». Επίσης, αν κλείσουν οι δραστηριότητες και έχουμε αύξηση τηλεργασίας, θα μειωθεί η κινητικότητα.
Τέλος, είπε ότι «μάλλον αυτό το γενικευμένο lockdown θα είναι και το τελευταίο», ειδικά από τη στιγμή που πλησιάζουμε την άνοιξη.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας