«Υποψηφιότητα για Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης» για τον Οδηγισμό

«Υποψηφιότητα για Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης» για τον Οδηγισμό

Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον

odigoi
Η Οδηγική και Προσκοπική κίνηση, εκπροσωπούμενες από την Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών (WAGGGS) και την Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM) αντίστοιχα, προτάθηκαν ως υποψήφιες για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Όπως τονίζεται «η πρόταση γεμίζει τον Ελληνικό Οδηγισμό με χαρά και ελπίδα μαζί. Ελπίδα για τα παιδιά και τους νέους που μεγαλώνουν κοντά του, κοινωνοί της ιδέας της παγκόσμιας Ειρήνης. Σε μια χρονική συγκυρία που ο κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με τόσες πολλές προκλήσεις σε διεθνές επίπεδο, είτε πρόκειται για το κλίμα είτε για πολέμους ή πανδημίες, η ανάγκη από ένα αντίβαρο είναι επιτακτική. Έχουμε ανάγκη να προσφέρουμε στους νέους την ευκαιρία να συσπειρωθούν γύρω από ένα σύνολο κοινών αξιών και την πίστη στην κοινωνική προσφορά, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Άλλωστε η φετινή Παγκόσμια Ημέρας Σκέψης, η 22α Φεβρουαρίου και οι δράσεις της, είναι κι αυτή αφιερωμένη στην παγκόσμια Ειρήνη.

»Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου, γενέθλια ημερομηνία του ιδρυτή του Προσκοπισμού και Οδηγισμού BadenPowell και της Αρχιοδηγού OlaveBadenPowell, Οδηγοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης που στόχο έχει να προωθήσει την Παγκόσμια Φιλία .Μια μέρα που Οδηγοί και Πρόσκοποι συναντιούνται με μια φωνή, αναλογίζονται ο ένας τον άλλο και εκφράζουν την εκτίμησή τους. Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Σε όλη την διαδρομή του, ο ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας». Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (έτος ιδρύσεως 1932) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS).

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο 3,9% ο εμβολιασμός του πληθυσμού - Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60-64

Κάθε μήνα επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι το Πάσχα - Επειγόντως δηλώσεις ΦΠΑ για Πρακτορεία ΟΠΑΠ

Πότε αναστέλλονται τα ενοίκια, πότε κουρεύονται 40% και πότε καταβάλλονται ολόκληρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης